Η μεγάλη επιστροφή ενός γερόλυκου των "ρινγκ" ή η επιστροφή ενός φίλου από τα παλιά στο σωματείο που αγάπησε και είχε πάντα στην καρδιά του από τα χρόνια εκείνα που ήταν παιδί;

Και τα δύο να πεις, μέσα θα πέσεις. Η ουσία είναι ότι ο Κώστας Μπελεζώνης επιστρέφει στην ενεργό δράση της πυγμαχίας και στην ομάδα της καρδιάς του την Πυγμή, παίρνοντας μέρος στην αποστολή του σωματείου στην Σερβία.

Στην πραγματικότητα ο Κώστας Μπελεζώνης δεν άφησε ποτέ του την πυγμαχία, η μυρωδιά των αποδυτηρίων, το τελετουργικό πριν από την προπόνηση και τόσα άλλα που μπορούν να καταλάβουν μόνοι οι αθλητές, τον συνόδευαν όλα αυτά τα χρόνια.

Και έτσι με την βοήθεια του Λάμπρου Μιχαλόπουλου και αφού πήρε τη συμβολή των πνευματικών του εκεί στο Άγιο Όρος (είναι γνωστή η πίστη του και η αγάπη για τον Θεό) πήρε την μεγάλη απόφαση.

Να επιστρέψει στα ρινγκ. "Αποφάσισα να επιστρέψω γιατί ένας σοβαρός τραυματισμός μου είχε στερήσει πριν από χρόνια να κάνω όσα ήθελα αθλητικά στην πυγμαχία", τονίζει ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr. 


Έχει να αγωνιστεί από το 2009

"Έπειτα από το πτυχίο που πήρα σαν personal trainer, είπα με τον δάσκαλο μου τον Λάμπρο Μιχαλόπουλο, να ζήσουμε ξανά την στιγμή στην γωνία και να παίξουμε μαζί και σαν ομάδα για να δώσουμε το παρών σε ένα πανευρωπαϊκό τουρνουά πυγμαχίας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα". 

Ο ίδιος έχει να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα από το τέλος του 2009. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Ωρίμασε, πέτυχε σημαντικά πράγματα στην ζωή του με την εργατικότητα που τον διακρίνει και πριν από μερικές μέρες παντρεύτηκε.

Όλα αυτά βέβαια λίγο πριν ανέβει στο ρινγκ δεν έχουν και τόση μεγάλη σημασία. Ο Κώστας Μπελεζώνης περιμένει με αγωνία την στιγμή που παίξει και δηλώνει: "Είναι τιμή για μένα που θα αγωνιστούν μετά από τόσα χρόνια για την Ελλάδα.

Είναι επίσης μεγάλη στιγμή να ξαναβρεθώ με το δάσκαλο μου στην Πυγμή και με όλη την ομάδα, φορώντας στην πλάτη την ελληνική σημαία", ενώ συμπληρώνει:


Πήρε την ευλογία από το Άγιο Όρος

"Ο αθλητισμός ταιριάζει στην στροφή που έχω αποφασίσει να κάνω στην ζωή μου, να έρθω δηλαδή πιο κοντά στην θρησκεία και να ξεκινήσω να κάνω την οικογένεια του.

Τόσο η θρησκεία και όσο και η οικογένεια είναι πράγματα που θέλουν πειθαρχία, υπομονή και επιμονή, στοιχεία που έχω πάρει από μικρός μέσα από την πυγμαχία. Πήραν λοιπόν την ευλογία από το Άγιο Όρος και αποφάσισαν να παίξω".

Ο Κώστας Μπελεζώνης θα πάρει μέρος μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Πυγμής σε καμπ και σε αγώνες που θα γίνουν στη πόλη Λαζάρεβα της Σερβίας.

Θα αγωνιστεί στην Α' κατηγορία, στα 75 κιλά, ενώ οι αγώνες θα γίνουν στις 28 Ιουνίου. Ήδη η αποστολή της Πυγμής με τον Λάμπρο Μιχαλόπουλο επικεφαλής και τους υπόλοιπους αθλητές είναι καθοδόν στην Σερβία. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά της Πυγμής!