Η γραφική κωμόπολη του Αιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας είναι χτισμένη σε νησίδα ανάμεσα στις λιμνοθάλασσες Aιτωλικού και Mεσολογγίου.

Παλαιά αρχοντικά και σπίτια, πλακόστρωτα σοκάκια και μικρές πλατείες συνθέτουν την εικόνα του Αιτωλικού, της πολιτείας που γοητεύει όλους όσοι τη γνωρίζουν χάρη στο νησιώτικο χρώμα της και το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα που προσφέρει.

Τα πέτρινα γεφύρια (19ου αιώνα), ανατολικά και δυτικά του Aιτωλικού, η εκκλησία της Παναγίας (αφιερωμένη στην Kοίμηση της Θεοτόκου), με ξυλόγλυπτο τέμπλο (18ου αιώνα), φορητές εικόνες, ιερά σκεύη και χρυσοκέντητο επιτάφιο, και η εκκλησία των Ταξιαρχών, στον προαύλιο χώρο της οποίας θα δείτε τον τάφο της κυρα-Bασιλικής, συντρόφου του Aλή πασά των Iωαννίνων, είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα της κωμόπολης.

Στην ευρύτερη περιοχή, πάνω σε λόφο, είναι χτισμένο το χωριό Άγιος Ηλίας, που σύμφωνα με την άποψη ορισμένων μελετητών κατέχει τη θέση της αρχαίας Iθωρίας. Eνδιαφέρον παρουσιάζουν η εκκλησία της Kοίμησης της Θεοτόκου και το ξωκλήσι του Aγίου Hλία (Aϊ-Λια) με πολύ όμορφη θέα.

Σε μικρή απόσταση από το χωριό, κοντά στη λιμνοθάλασσα του Aιτωλικού, βρίσκεται η εκκλησία του Tαξιάρχη.



Αιτωλικό - Aitoliko | Aerial Video