Υλικά

Μελιτζάνες λευκές 2 μεγάλες
Κασσέρι 100 γρ
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι

Για το κουρκούτι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Νερό
Αλάτι

Οδηγίες

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από την φλούδα τους και τυχόν σπόρια ,τις κόβουμε σε φέτες, τις λαδώνουμε λίγο με ένα πινέλο,τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στην τοστιέρα ή στην σχάρα. Βάζουμε ένα κομμάτι κασσέρι σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τα τυλίγουμε. Τις στερεώνουμε για να μείνουν κλειστές με οδοντογλυφίδα. Φτιάχνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι με το νερό και βάζουμε κι αλάτι.Θέλουμε να έχουμε ένα αραιό κουρκούτι όχι συμπυκνωμένο χυλό. .Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Βουτάμε πρώτα στο κουρκούτι και μετά τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και τις απολαμβάνουμε.

Πηγή: chefoulis.gr