Πάνω από 5.000 κόσμο είχε η συναυλία στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, με τον Γιώργο Μαργαρίτη, το βράδυ της Κυριακής.

Πρόκειται ίσως για ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά γεγονότα που έχουν γίνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια από πλευράς προσέλευσης του κόσμου και ανταπόκρισης στην καλλιτεχνική εκδήλωση.

Το μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός με δωρεάν πάντα είσοδο που μπορεί να συγκριθεί με αυτό που έγινε στο Νότιο Πάρκο το βράδυ της Κυριακής, ίσως να ήταν η συναυλία που είχε δώσει ο Αντώνης Ρέμος επί δημαρχίας Ανδρέα Φούρα, στην Πλαζ.

Όμως αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Εκείνο που μετράει είναι το μήνυμα της εκδήλωσης το οποίο είχε να κάνει με την ανεργία, την φτώχεια, τους πλειστηριασμούς και την εναντίωση σε τέτοιες πολιτικές σαν και αυτές που εφαρμόζονται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Η συναυλία ήταν από κάθε άποψη επιτυχημένη και ο κόσμος έδειξε να περνάει καλά και να διασκεδάζει με τα τραγούδια του Γιώργου Μαργαρίτη και των μουσικών του, ενώ πολλοί δεν σταμάτησαν να χορεύουν και να σιγοτραγουδούν, με τον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή.


Οι αντιδράσεις βέβαια για τη συναυλία αυτή από τους επικριτές και τους αντιπάλους της δημοτικής αρχής, έχουν ήδη ξεκινήσει, γράφοντας διάφορα στο διαδίκτυο και στα social media. Είχαν ξεκινήσει, άλλωστε, πριν από την συναυλία, πόσο μάλλον τώρα που από πλευράς ανταπόκρισης του κόσμου, αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από επιτυχημένη.

Κριτική που έχει να κάνει πότε με τα χρήματα που δαπανήθηκαν, πότε με τα λεφτά που πήρε ο Μαργαρίτης και γιατί πληρώθηκε από τον Δήμο την στιγμή που (όπως υποστηρίζουν αυτοί που τα γράφουν) το έκανε δωρεάν από την ΚΝΕ και πότε με το ότι όλο αυτό το νταραβέρι που έγινε ήταν μία οριοθετιμένη (από το ΚΚΕ) κομματική εκδήλωση.

Η ουσία είναι ότι ο κόσμος μίλησε. Ότι και να ήταν σε τελική ανάλυση αυτή η συναυλία ήταν σίγουρα το γεγονός του καλοκαιριού...