Το 3ο Διεθνές Street Art Festival Patras|ArtWalk 3 μπορεί να βρίσκεται μια ανάσα πριν το τέλος, αλλά συνεχίζει να δίνει παλμό στην πόλη.

Το ArtWalk 3 υποδέχεται για την δέκατη τοιχογραφία μια ξεχωριστή ομάδα καλλιτεχνών, τους Political Stencil.

Οι Political Stencil είναι ένα σύνολο ανθρώπων τυχαίας σύνθεσης, που προέκυψε από μια κοινή αναγκαιότητα. Κοινό στοιχείο όλων τους είναι η τεχνική του stencil και το περιεχόμενο αυτής, το οποίο εμπεριέχει άμεσα ή έμμεσα πολιτικό μήνυμα και σχολιασμό. Tα μέλη των Political Stencil είναι απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και συναφών σχολών γραφιστικής.

Καθορίζονται ως υποκείμενα πέραν της ερμηνείας του νόμου και ορίζουν τη δράση τους έξω από τα πλαίσια της κυρίαρχης αισθητικής.  Δίνουν χρώμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε ένα γκρίζο και ουδέτερο πολεοδομικό σύμπλεγμα, στοχεύοντας σε ένα πράγμα: να χτυπήσουν την ψυχή του θεατή στο κέντρο , με πρόθεση να προκαλέσουν τη στιγμιαία αφύπνιση του.

Η τοιχογραφία που θα φιλοτεχνήσουν στην Πάτρα δημιουργείται με την ευγενική «υιοθεσία» της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών και θα βρίσκεται στην οδό Δημ. Γούναρη 146 - 156.