Για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 8:14 το πρωί 28.9 χλμ νοτιοδυτικά από τη Μεθώνη μίλησε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως ο σεισμός ήταν 5,2 ρίχτερ, ενώ τόνισε ότι δεν είναι βέβαιος πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην παρακολούθηση του φαινομένου» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό ότι ο σεισμός εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο, καθώς δημιουργείται απόσταση ασφαλείας από τις κατοικημένες περιοχές», ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η ένταση ήταν ισχυρή και είχε διάρκεια τουλάχιστον 20 δευτερολέπτων, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα σημειώθηκε μία ακόμα δόνηση 8χλμ βορειοανατολικά από τη Μεθώνη με μέγεθος 3,3 Ρίχτερ.

Ο δήμαρχος Πύλου, Δ. Καφαντάρης τόνισε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τυχόν τραυματισμοί. «Υπάρχει ηρεμία στην περιοχή. Η ζωή προχωρά κανονικά», τόνισε ο κ. Καφαντάρης.

Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για έναν υποθαλάσσιο σεισμό χωρίς επιπτώσεις. Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι η περιοχή δίνει συχνά σεισμικές δονήσεις, γι αυτό δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.