To να φτιάξεις ένα πορτρέτο είναι ίσως ότι πιο συνηθισμένο στα μάτια του ευρύ κοινού.

Η εκφραστικότητα των ματιών, η κίνηση του σώματος, η πλαστικότητα του προσώπου και άλλα πολλά στοιχεία είναι αυτά που θα πρέπει να προσέξει κάποιος, δίνοντας την αντίστοιχη έμφαση, ανάλογα με το αποτέλεσμα και το μήνυμα που θέλει να περάσει.

Όλα αυτά στα μάτια του ευρύ κοινού που προφανώς και δεν γνωρίζει τις καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένας καλλιτέχνης που φτιάχνει πορτρέτα. Τόσο στην ζωγραφική, όσο και στην φωτογραφία, το πορτρέτο μόνο εύκολο πράγμα δεν είναι για κάποιον που αποφασίζει να ασχοληθεί με αυτό.

Ο Κωνσταντίνος Σαρακίνης είναι ένας νεαρός φωτογράφος που έχει δώσει έμφαση στο πορτρέτο, μελετώντας όλες τις λεπτομέρειες και προσπαθεί κάθε φορά να βελτιώνεται στηριζόμενος στα συμπεράσματα που εξάγει μέσα από την ενασχόληση του με αυτό.


"Μου αρέσει πάρα πολύ το πορτρέτο και γι' αυτό έχω ασχοληθεί από μόνος μου, χωρίς να έχω κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο, αρκετό καιρό με αυτή την μορφή της φωτογραφικής τέχνης.

Αυτό που προσπαθώ είναι κάθε μέρα να το μαθαίνω συνεχώς καλύτερα, να προσθέτω ολοένα και περισσότερα στοιχεία για να μπορέσω κάποια στιγμή να φτάσω στο αποτέλεσμα που ζητώ", τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr.

"Είναι ένα από τα πιο δύσκολα θέματα πάνω στην φωτογραφία για μένα το οποίο θέλει πολύ δουλειά κάθε φορά.

Μπορεί κάποιος για παράδειγμα να έχει μία καλή φωτογραφική μηχανή, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορεί να βγάλει ένα πορτρέτο που θα με ενθουσιάσει. Υπάρχουν και άλλα πολλά πράγματα πάνω στο πορτρέτο που για να είναι σε θέση να τα παρατηρήσει κανείς χρειάζεται να έχει ασχοληθεί με αυτό".


Όμως το βασικό, όπως τονίζει, είναι η αγάπη και το μεράκι γι' αυτό που κάνεις.

"Το κλειδί για μένα είναι η αγάπη που έχουμε γι' αυτό που κάνουμε. Πρέπει να δούμε την προσπάθεια που καταναλώνουμε καθημερινά για ότι λατρεύουμε αφού μόνο μέσα από αυτή μπορούμε να προσεγγίζουμε και να πηγαίνουμε ολοένα και πιο κοντά σε αυτό που αγαπάμε". 


Δείτε εδώ και άλλες φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Σαρακίνη.