Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και η Αστυνομία μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας και στην ευρύτερη περιοχή της Ακτής Δυμαίων.

Οι πληροφορίες που είχαν πάρει οι άνδρες της Αστυνομίας για ύπαρξη ομάδων μεταναστών που είχαν έρθει πριν από μερικές ώρες στην Πάτρα, με την βοήθεια Ισπανών αντιεξουσιαστών από τον αναρχικό χώρο, επιβεβαιώθηκαν.

Οι αστυνομικοί φτάνοντας στο σημείο προχώρησαν σε προσαγωγές (απαγορεύεται σύμφωνα με το νόμο η παραμονή μεταναστών στην Πάτρα αφού αποτελεί πύλη εξόδου από την χώρα), ενώ ορισμένοι από τους μετανάστες πρόλαβαν και έφυγαν.

Πάντως οι αστυνομικοί γνωρίζοντας ότι στον χώρο υπήρχαν αρκετοί αναρχικοί είχαν πάρει τα μέτρα τους. Αυτό που ανησυχεί τους ανθρώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαίας είναι αν η βοήθεια αυτή των αντιεξουσιαστών – αληλλέγγυων από διάφορες ομάδες είναι ευρεία, φέρνοντας στην Πάτρα κάθε τόσο μετανάστες.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε εξηγείται γιατί σε καθημερινή σχεδόν βάση στην Πάτρα γίνονται αφίξεις μεταναστών στο νέο λιμάνι. Κάτι που σημαίνει ότι αν η Αστυνομία δεν συνεχίσει τις περιπολίες και τις εξορμήσεις στον χώρο γύρω από την Ακτή Δυμαίων, είναι σίγουρο ότι τα πρώην εργοστάσια θα γεμίσουν και πάλι από ανθρώπους που θα προσπαθούν μάταια να ταξιδέψουν λαθραία προς την Ιταλία.