Μόλις νυχτώνει οι "ποντικοί" βγαίνουν από τα σπίτια τους και πάνε να... μπουκάρουν σε άλλα! 

Το τελευταίο διάστημα στις βόρειες συνοικίες της Πάτρας, στους Αμπελόκηπους, στην Ανθούπολη, στα Μποζαίτικα και στα Συχαινά, έχει γίνει ένας χαμός από διαρρήξεις και κλοπές, με τους κλέφτες να αλωνίζουν τις νύχτες και την αστυνομία να προσπαθεί να σταματήσει αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Οι ιδιοκτήτες και οι ένοικοι των περιοχών ζουν από την πλευρά τους τον δικό τους εφιάλτη φοβούμενοι πλέον να λείψουν έστω και για λίγο από το σπίτι τους, ενώ όταν ακούνε τον παραμικρό θόρυβο αναστατώνονται και ξυπνούν μέσα στη νύχτα, ελπίζοντας ότι δεν θα βρουν μπροστά τους κάποιον άγνωστο.

Το τελευταίο διάστημα οι κλοπές και οι διαρρήξεις σε σπίτια, εξοχικά, καταστήματα και αυτοκίνητα έχουν επεκταθεί και σε περιοχές έξω από την Πάτρα, όπως στην Αιγιάλεια. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει πρόκειται για σπείρα που δρα οργανωμένα, ξέροντας που στοχεύοντας και τι ζητάει.

Κύριο λάφυρο της δράσης τους από τις διαρρήξεις είναι τα κοσμήματα, τα χρήματα, αλλά και ότι άλλο αντικείμενο αξίας μπορεί να υπάρχει σε ένα σπίτι. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε μπλόκα στις εθνικές οδούς και σε διάφορες περιοχές ψάχνοντας συγκεκριμένα οχήματα που σύμφωνα με τις έρευνες είναι ύποπτα και πρέπει να χρησιμοποιούν τα μέλη της σπείρας.