Αποφασισμένο να τραβήξει το σχοινί έως το τέρμα εμφανίζεται το αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας στο θέμα της Κανακάρη.

Οι υπεύθυνοι του αστικού ΚΤΕΛ έχουν εκφράσει από την αρχή τις αντιρρήσεις τους στην αντιδρόμηση της Κανακάρη υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλά λάθη και παραλείψεις στην μελέτη του έργου.

Τονίζουν, μάλιστα, ότι αν δεν τους ακούσουν και το έργο προχωρήσει, χωρίς να αλλάξει κάτι, θα παύσουν τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ από την νέα μορφή της Κανακάρη και έτσι θα σταματήσουν να εξυπηρετούν τον κόσμο, σε ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι υπεύθυνοι του αστικού ΚΤΕΛ έχουν εντοπίσει αρκετά προβλήματα στην λειτουργία της γραμμής σε πολλούς τομείς που έχουν να κάνουν τόσο με την εξυπηρέτηση του κόσμου, όσο και με την διέλευση των λεωφορείων.

Όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του συγκοινωνιακού φορέα τα πεζοδρόμια της οδού Κανακάρη δεν θα είναι ασφαλή ούτε για την επιβίβαση, ούτε για την αποβίβαση των πολιτών, ενώ δεν θα έχουν το επαρκές πλάτος για την δημιουργία των αστικών στάσεων για το κοινό.

Παράλληλα, σημαντικό πρόβλημα θα υπάρξει και στον έλεγχο των παρκαρισμένων αυτοκινήτων στην Κανακάρη αφού οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δεν θα έχουν εναλλακτικές λύσεις για την στάθμευση των αυτοκινήτων τους σε κοντινές αποστάσεις.

Σημαντικό πρόβλημα θα υπάρχει και με τις μετακινήσεις των πολιτών από τις οδούς Ερμού, Μαιζώνος, Κορίνθου, Ρήγα Φεραίου, καθώς με την αντιδρόμηση, όσοι θα θέλουν να πάρουν το λεωφορείο θα είναι υποχρεωμένοι να φτάσουν με τα πόδια στην Κανακάρη για να επιβαστούν σε αυτό.

Όλα αυτά τη στιγμή που, σύμφωνα με τους κατοίκους της Κανακάρη, ο Δήμος είχε προχωρήσει την Κυριακή σε μία μυστική δοκιμαστική διέλευση λεωφορείου από την νέα μορφή της οδού, χωρίς όμως να έχει κόσμο μέσα. 

Πάντως, στο αστικό ΚΤΕΛ επιμένουν ότι τα λεωφορεία δεν θα μπορούν να περάσουν από την νέα Κανακάρη και είναι αποφασισμένοι, αν δεν τους ακούσουν, να σταματήσουν τα δρομολόγια από την οδό.