Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς όταν ήμασταν μικροί, θαυμάζαμε τον Ρομπέν των Δασών και τις περιπέτειες του, έναν περίφημο τοξοβόλο μιας άλλης εποχής που τα βέλη του ήταν εύστοχα.

Εσείς όμως αλήθεια έχετε ποτέ δοκιμάσει τις δυνάμεις σας στον τόξο; Αν όχι - κάτι που υποψιαζόμαστε - τότε ήρθε η ευκαιρία σας. Καλά, μη βιάζεστε, μην τρέξετε στα δάση, μην πάρετε τα βουνά.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας Νέων που θα ξεκινήσει στην Πάτρα (στις 26 Ιουνίου), το Σάββατο στις 23 του μήνα θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο θεατράκι της Μαρίνας, μια εκδήλωση που θα σας φέρει πιο κοντά με το υπέροχο αυτό άθλημα της τοξοβολίας.

Εκεί θα βρίσκονται αθλητές και αθλήτριες από σωματεία της Πάτρας (Αθλητικός Σύλλογος Προαστείου, Γλαύκος, ΑΣΣΑ, Πέλωψ και Προμηθέας) που θα σας βοηθήσουν να ρίξετε τις πρώτες σας βολές με το τόξο και να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας, σε μία εκδήλωση που έχει σαν σκοπό να φέρει την τοξοβολία πιο κοντά στο ευρύ κοινό.

Το κάλεσμα των διοργανωτών είναι προς όλους τους Πατρινούς, αρσενικούς και θηλυκούς, αλλά και όλων των ηλικιών αφού η τοξοβολία είναι ένα σπορ όπου μπορούν όλοι να ασχοληθούν και να αγωνιστούν, ένα άθλημα που προσφέρει σημαντικά στοιχεία, σωματικά, ψυχικά, αλλά και στην προσωπικότητα του κάθε αθλητή χαρίζοντας του τη δυνατότητα της αυτοσυγκέντρωσης, της πειθαρχίας και του αυτοελέγχου.

Μπορεί λοιπόν να μην αναδειχθείτε ο νέος Ρομπέν των Δασών όταν ρίξετε τις πρώτες σας βολές, όμως η ενασχόληση σας με το τόξο και η γνωριμία με αυτό το σπορ, είναι σίγουρο ότι θα σας κάνει καλό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα με την υπογραφή του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.