Ο κλάδος των ταξί υποφέρει και μία από τις μεγαλύτερες "πληγές" του, σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Πατρών και Περιχώρων Παναγιώτης Σκέντζος, είναι οι "κουρσάροι".

Αυτοί, δηλαδή, που δεν έχουν άδεια μεταφορικού έργου. Όπως τονίζει ο κ. Σκέντζος μιλώντας στο patrasevents.gr η πληγή αυτή είναι τόσο μεγάλη που φτάνει το 50% του τζίρου που θα μπορούσαν να είχαν επιπλέον οι οδηγοί ταξί.

"Μιλάμε για μια καθαρή αρπαγή του εισοδήματος των επαγγελματιών του κλάδου από τους αλεξιπτωτιστές που δεν έχουν καμία άδεια μεταφορικού έργου και δραστηριοποιούνται παράνομα, κάνοντας μεγάλη ζημιά στα ταξί", όπως τονίζει.

Οι μορφές των αλεξιπτωτιστών ποικίλουν, όμως η ζημιά που κάνουν, σε κάθε περίπτωση, είναι η ίδια. Μεταφέρουν ανθρώπους που είναι σίγουρο ότι θα έπαιρναν ταξί για να φτάσουν στον προορισμό τους. Σύμφωνα με τον κ. Σκέντζο το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό.

"Ο σκοπός της συνάντησης που είχαμε τις προάλλες με τον αστυνομικό διευθυντή ταξίαρχο Νικόλαο Κοτρωνιά, ήταν ακριβώς αυτός, να συζητήσουμε, δηλαδή, για το νέο νομοσχέδιο τις λεπτομέρειες του οποίου θα πρέπει να γνωρίζουν άπταιστα οι αστυνομικές αρχές, έτσι ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της κλοπής μεταφορικού έργου". 

Τα πρόστιμα που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για όσους δεν έχουν την ειδική άδεια μεταφορικού έργου είναι "τσουχτερά" και φτάνουν πέρα από το χρηματικό έως και στην αφαίρεση της άδειας οδήγησης. Ο κ. Σκέντζος τονίζει: "Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με βάση τα νέα δεδομένα που υπάρχουν τώρα, το φαινόμενο αν δεν παταχθεί ριζικά, τουλάχιστον θα μειωθεί".

Έτσι και αλλιώς τα πράγματα παραμένουν δύσκολα για τους επαγγελματίες ταξί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, με την κατάσταση να χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται. Ειδικότερα στην Πάτρα, ο κόσμος πλέον που χρησιμοποιεί ταξί για τις μετακινήσεις του είναι λίγος.