Δεν είναι τίποτα σοβαρό και σίγουρα δεν σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου. Ένα σπυράκι μπορεί να εμφανιστεί στον καθένα και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για ένα άλυτο πρόβλημα. Το βασικό είναι να κάνεις υπομονή όταν το δεις, να αντισταθείς και να μην το σπάσεις. Ξέρω όμως ότι είναι δύσκολο και υπάρχουν πιθανότητας να μπεις στον πειρασμό να το πειράξεις και να το σπάσεις. Τι πρέπει να κάνεις όμως μετά για να μην ενταθεί το πρόβλημα;

Αρχικά, πρέπει να σιγουρευτείς ότι έχει φύγει όλο το πύον από το σπυράκι σου. Καθάρισε την περιοχή με οινόπνευμα καθαρό και περίμενε μέχρι να σταματήσει να εκκρίνει το υγρό. Το σημαντικό είναι να μείνει καθαρό και να μην το ερεθίσεις περισσότερο. Τοποθέτησε μία ζεστή κομπρέσα στην περιοχή για να μειώσεις τον ερεθισμό και την κοκκινίλα (αυτό καλό είναι να το κάνεις και πριν σπάσεις το σπυράκι γιατί θα ανοίξουν οι πόροι και θα είναι πιο εύκολο να καθαρίσει), σύμφωνα με το lime+life.

Στη συνέχεια, μπορείς να εφαρμόσεις τοπικά tea tree oil για να απολυμάνεις την περιοχή και να καταπραΰνεις την ερυθρότητα. Μετά, αφού περιμένεις λίγο μπορείς να καλύψεις το σπυράκι με το concealer, αλλά φρόντισε να κάνεις τοπικά την κάλυψη με τα δάχτυλά σου, τα οποία θα έχεις πλύνει πολύ καλά. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθούν τα μικρόβια και στο υπόλοιπο πρόσωπο, πράγμα που δεν το θες σε καμία περίπτωση.