Σε εξέλιξη βρίσκεται το πιο κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, στο Λουξεμβούργο. Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που εξέπεμψαν σχεδόν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών προσερχόμενοι στη συνεδρίαση, αναφορικά με λύση για το ελληνικό ζήτημα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε περίπου στις 16:30.

Ωστόσο, λίγο πριν τις 19:00 ώρα Ελλάδας, τα μέλη του Eurogroup σταμάτησαν προσωρινά τη συζήτηση για την Ελλάδα και αναμένεται να επανέλθουν μόλις ολοκληρωθούν τα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας.

Αγκάθι ο χρόνος της επιμήκυνσης των δανείων του EFSF

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρέθηκε προσώρας κοινός τόπος στο χρόνο της επιμήκυνσης των δανείων του EFSF.

Αρμόδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι αυτό δεν σημαίνει εμπλοκή καθώς όλες οι πλευρές προεξοφλούν θετική κατάληξη. Πάντως πάει προς τα πίσω η συνέντευξη Τύπου που υπολογίζονταν για τις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Συνάντηση Τσακαλώτου με Λεμέρ και Σολτς

Συνάντηση μεταξύ του υπουργού οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και των ομολόγων του υπουργών Γαλλίας και Γερμανίας πραγματοποιείται αυτήν την ώρα (σ.σ. 19:00 ώρα Ελλάδος) στο περιθώριο του Eurogroup, σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης που επικαλείται το ΑΠΕ. Το θέμα συζήτησης είναι, μεταξύ άλλων, το ύψος της τελικής δόσης των δανείων προς την Ελλάδα αλλά και ο χρόνος επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των δανείων του EFSF.