Η επιλογή των Πατρινών να επιλέξουν κομμουνιστή δήμαρχο, αποδεικνύεται μια εσφαλμένη απόφαση, αφού διανύουμε σχεδόν μια πενταετία  χαμένων ευκαιριών.

Την εποχή της ανάπτυξης της καινοτομίας και των επενδύσεων, οι συντοπίτες μας επέλεξαν την κακομοιριά, την μιζέρια και την θολούρα της κομμουνιστικής αντίληψης.

Φαντασιώσεις για λαϊκή εξουσία σε μια λαϊκή δημοκρατία με αναφορές σε λαϊκά στρώματα, λαϊκή οικογένεια, με υπαίθρια πανηγύρια και τραγούδια, προσπαθεί ο δήμαρχος να γίνει δημοφιλής.

Τα λαϊκίστικα επιχειρήματα περί λαϊκών αγώνων μετατρέπονται σε λαϊκά ξεποδαριάσματα και άλλες φαιδρές εκδηλώσεις, όπως τις αντιλαμβάνονται τα τελευταία θλιβερά απομεινάρια του σχεδόν ανύπαρκτου κομμουνισμού. Αποτελούν όμως ευσεβείς πόθους των ντόπιων αριστερών που νιώθουν συνεχώς την ανάγκη να αποδείξουν ότι ο κομμουνιστικός παράδεισος είναι υπαρκτός.

Η δημοτική αρχή έχει οργανώσει ένα εξουσιαστικό μηχανισμό κατά του πατραϊκού λαού και των συνεκτικών του στοιχείων. Υπονομεύει τα λαϊκά συμφέροντα, επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό, από μια ενιαία αντιμετώπιση των ανακύπτοντων ζητημάτων. Παρεμποδίζει μια κοινή πορεία προόδου και ευημερίας, συγκροτώντας νέες ομάδες – «τάξεις». Η «ταξική πάλη» εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς τον στόχο.

Όσον αφορά την λαϊκή κατοικία που ευαγγελίζονται ότι θέλουν δήθεν να υπερασπισθούν, υπενθυμίζω ότι το άκαμπτο ορθόδοξο και αντιανθρωπιστικό κομμουνιστικό δόγμα, καταπολέμησε την έννοια της ατομικής ιδιοκτησίας. Ακολουθώντας πιστά τις εντολές του Περισσού προσπαθούν να διαχειρισθούν εντέχνως την φτώχεια, επ’ ωφελεία των κομματικών τους επιδιώξεων.

Η φτώχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας όπως είπε ο Μαχάτμα Γκάντι. Οι Έλληνες δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν την προσπάθεια χειραγώγησης και υποταγής τους, που εναγωνίως και μεθοδικά προσπαθεί να εφαρμόσει ο δήμαρχος χρησιμοποιώντας όλες τις πτυχές του ισοπεδωτικού δόγματος της κομμουνιστικής αριστεράς. Ευελπιστούμε να παιχτεί το γρηγορότερο δυνατό η τελευταία πράξη του δράματος που βιώνουμε, ώστε να κατοχυρώσουμε μέσω του λαïκού εθνικισμού τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της εθνικής μας υπόστασης, του πολιτισμού μας, της πνευματικής μας ανάτασης και της κοινωνικής μας ευημερίας.