Η αντίστροφη μέτρηση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων τοξοβολίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα έχει ξεκινήσει και η Πάτρα είναι έτοιμη για να φιλοξενήσει μία ακόμα μεγάλη αθλητική εκδήλωση, σε ένα καλοκαίρι που είναι γεμάτο από αθλητικά γεγονότα που πρόκειται να γίνουν σε αυτή την πόλη.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τοξοβολίας είναι μία από αυτές τις εκδηλώσεις που αναμένεται να δώσει πολλά οφέλη στην Πάτρα, φέρνοντας στην πόλη περισσότερα από 500 άτομα (αθλητές και αποστολές), από τις 40 χώρες που πρόκειται να λάβουν μέρος.

Η διοργάνωση ξεκινά στις 26 Ιουνίου και η τελετή έναρξης θα γίνει στις 19:00 της ίδιας ημέρας, στο Κάστρο του Ρίου. Από τις 27 Ιουνίου ξεκινούν οι προκριματικοί αγώνες που θα γίνουν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και θα κρατήσουν έως τις 28 του μήνα, ενώ στις 29 του μήνα, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Νέους 2018.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο της διοργάνωσης που αναμένεται να προσελκύσει αρκετό κόσμο είναι ότι οι αγώνες της τελικής φάσης στις 30 Ιουνίου και την 1 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στον Μώλο της Αγίου Νικολάου.

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό τόσο στην τελετή έναρξης, όσο και κατά την διάρκεια του αγώνων.


Παράλληλες ειδικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις

Η διοργάνωση θα δώσει ένα σημαντικό "μπόνους" στην Πάτρα και θα ανεβάσει το διεθνές αθλητικό κύρος της, ενώ παράλληλα με τους αγώνες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας Κωστής Παλαμάς.

Οι ειδικές εκδηλώσεις θα γίνουν στο συνεδριακό κέντρο της Αγοράς Αργύρη με τίτλο «Η Ελλάδα του Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού».

Επίκεντρο των εκδηλώσεων αυτών θα είναι μεταξύ άλλων η ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.