Για κρυφά πειράματα κάνει λόγο η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων της Κανακάρη, όπου σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει το Δήμο πως προχώρησε σε μυστική δοκιμή διέλευσης αστικού λεωφορείου στη συγκεκριμένη οδό.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: "Πειραματισμοί χωρίς τα φώτα της Δημοσιότητας της Δημοτικής Αρχής για την αντιδρόμηση της οδού Κανακάρη & Κορίνθου. Γιατί δεν υπάρχει μελέτη. Κύριε Δήμαρχε δεν είναι ντροπή να παραδεχθείτε επιτέλους ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ για το θέμα της αντιδρόμησης των οδών Κορίνθου και Κανακάρη και όλων όσων αναγκαστικά ακολουθήσουν. Δεν είναι σφάλμα της δικής σας Δημαρχιακής Θητείας. Είναι απαράδεκτο και απορίας άξιο όμως να πειραματίζεστε να μην ακούτε την φωνή της λογικής και να ετοιμάζεται μυστικά και κρυφά πειράματα. Μην κάνετε τους πολίτες πειραματόζωα. Χωρίς καμία ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ανακοίνωση, πρόσκληση κάθε εμπλεκομένου, μαθαίνουμε (από το ΚΤΕΛ) για την πρόθεση σας την Κυριακή το πρωί 24/6, κρυφά και μυστικά και χωρίς δημοσιότητα (σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεστε) να φέρετε ένα αρθρωτό – συρόμενο Λεωφορείο στην Κανακάρη ανάποδα, να δοκιμάσετε αν μπορεί να ανέβει και να περάσει όλες τις ανηφόρες και στενώσεις, από οδό Αράτου μέχρι τον κόμβο του Κουρτέσι. Θα κλείσετε τον δρόμο θα τον αδειάσετε από παρκαρισμένα και θα κάνετε δοκιμή με ένα άδειο Λεωφορείο, χωρίς άλλη παράλληλη κίνηση και με ΙΔΑΝΙΚΕΣ συνθήκες. Και μένουμε άναυδοι από την λογική σας.

Κύριε Δήμαρχε και όλοι οι συναρμόδιοι, από όλα όσα λέγονται και όσα αναδεικνύουμε και εμείς αλλά και όλοι οι άλλοι φορείς, όλο αυτό τον καιρό και από όλα τα επιχειρήματά μας, αυτό μόνο σας δυσκολεύει και αυτό μόνο σας προβληματίζει; Οι επαγγελματίες του Αστικού ΚΤΕΛ σας λένε ότι δεν περνάει και εσείς με το πείραμα θέλετε να τους αποδείξετε ότι δεν τα λένε καλά. Δώσατε απαντήσεις σε όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα και θέματα; Δηλαδή το ερώτημα πώς θα ανέβει το επιβατικό κοινό στο βουνό στην αποκομμένη – απομακρυσμένη από την Πόλη οδό Κανακάρη, για να πάρει το Αστικό λεωφορείο το έχετε απαντήσει; Έχετε εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση των απλών ανθρώπων, κάθε ηλικίας και κατάστασης, στις στάσεις του Λεωφορείου; Πού θα είναι οι στάσεις; θα κάνετε δοκιμή με «ιδανικές συνθήκες», δηλαδή άσκηση επί χάρτου, σε άδειο δρόμο, χωρίς κίνηση, χωρίς παρκαρισμένα αυτοκίνητα, και φυσικά δεν θα έχει 170 επιβάτες και 30 τόνους μικτοβαρές, και δεν θα έχει κίνδυνο να γίνει κάποια μικροεμπλοκή στην διαδρομή. Και με αυτό το πείραμα θα έχετε δώσει απαντήσεις σε όλα τα υπόλοιπα θέματα; Όμως το θέμα δεν είναι αν περνάει ή όχι το Λεωφορείο από την στενή και ανηφορική οδό Κανακάρη, αλλά εάν εξυπηρετεί. Και εφόσον ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Δεν υπάρχει Κυκλοφοριακή Επικαιροποιημένη Μελέτη Κύριε Δήμαρχε. Επιτέλους πέστε την αλήθεια στον κόσμο. Αν υπήρχε θα μας την είχατε παρουσιάσει τόσο καιρό που την ζητάμε. Αν υπήρχε δεν θα πειραματιζόμασταν τώρα για το που θα πάνε τα Λεωφορεία. Δεν έχει υπολογιστεί ούτε η ατμοσφαιρική ρύπανση, γιατί έχει 4 ανηφόρες η Κανακάρη σαν έξοδος και μόνο 2 σαν είσοδος. Δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα ότι η Πάτρα θα έχει σαν εξόδους δύο δρόμους (Κανακάρη και Αγίου Ανδρέου) που έχουν το φαινόμενο του λαιμού της μπουκάλας. Δεν έχει απαντηθεί κανένα από τα ερωτήματα που μετ΄ επιτάσεως έθεσε το Τ.Ε.Ε. στην ημερίδα (αλήθεια τα θυμόσαστε;). Δέκα (10) προϋποθέσεις είχε η Εισήγησή του, ή η ημερίδα έγινε για τα μάτια του κόσμου; Δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου, για τις επιπτώσεις στη Οικονομική Ζωή της πόλης, ποιοι θα βλαφθούν και ποιοι θα ωφεληθούν. Πώς εξασφαλίσατε την προστασία των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών και μικρομεσαίων εμπόρων και επαγγελματιών; Δεν έχετε καθόλου μελετήσει ούτε δίνετε απαντήσεις στις κατάφορες παραβάσεις που έχουν γίνει στην διάνοιξη και γιατί τα πεζοδρόμια δεν έχουν το προβλεπόμενο πλάτος. Δεν απαντήσατε αν υπάρχουν κίνδυνοι από παρακείμενα ερείπια η κατολισθήσεις χωμάτων σε πολλά σημεία. Δεν απαντάτε για το θέμα του Σχολικού Συγκροτήματος που θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα. Δεν απαντάτε αν έχουν παραβιαστεί Περιβαλλοντικοί Όροι και αν πρόκειται να γίνουν κι άλλες θυσίες πρασίνου για να εξυπηρετηθούν τα αυτοκίνητα. Μηχανικούς έχετε και όλες τις ειδικότητες για να μας απαντήσουν.

Αν γίνει το πείραμα Κύριε Δήμαρχε θα θέλαμε να είσαστε και εσείς εκεί. Θα είμαστε και εμείς οι περίοικοι και οι επαγγελματίες. Επειδή όμως εμείς δεν έχουμε οργάνωση κομματική και δυσκολευόμαστε να φέρουμε 170 άτομα, έτσι ξαφνικά, για να γεμίσουμε το Λεωφορείο, ελπίζουμε να έχετε εσείς φροντίσει γι αυτό. Θα θέλαμε να φέρετε μαζί σας και την Νέα Επικαιροποιμένη Κυκλοφοριακή μελέτη για και όχι κάποια « Έκθεση ιδεών χωρίς νούμερα» να την δούμε, αλλά να ρωτήσουμε και εσάς για κάποια θέματα. Να κάνουμε μια στάση στην οδό Γκότση και Κανακάρη και να περπατήσουμε μαζί τα πεζοδρόμια που κατασκευάσατε εσείς τώρα στα πλαίσια της βελτίωσης των υψομετρικών ανωμαλιών που σας κληροδότησαν. Αλήθεια έγιναν όλα νόμιμα στα προαναφερθέντα έργα ; Ενημερώθηκαν έγκαιρα οι περίοικοι ιδιοκτήτες; Μετά θα κάνουμε μια στάση στην οδό Καρόλου και Κανακάρη να θαυμάσουμε τα εκεί πεζοδρόμια. Τα πεζοδρόμια σε αυτά τα δύο σημεία ήταν δραματικά πριν την επέμβαση σας. Αυτό που μας κάνει έξαλλους και θυμώνουμε είναι ότι δώσατε χρήματα και τα κάνατε πιο επικίνδυνα από πριν. Αλήθεια τον Εργολάβο τον πληρώσαμε; Και θέλουμε και μια ακόμα απάντηση Κύριε Δήμαρχε. Ο καινούργιος ηλεκτροφωτισμός στην διανοιγμένη οδό Κανακάρη, μια δουλεύει και δύο δεν δουλεύει. Όταν παίρνουμε τηλέφωνο να αναφέρουμε την βλάβη έχουμε πολλές φορές ακούσει την απάντηση «δεν έχουμε παραλάβει το έργο». Μπορείτε να μας δώσετε κάποια εξήγηση;

Ναι, καταλαβαίνουμε έχετε κληρονομήσει από τους προηγούμενους μια καυτή πατάτα. Εμείς θέλουμε να σας βοηθήσουμε. Που πρέπει να τελικά να αποτανθούμε για όλες τις κακοτεχνίες και παραβιάσεις της Νομοθεσίας; Πως θα βρούμε τους υπεύθυνους; Να πάμε στην Περιφέρεια ή στο Υπουργείο; Μήπως πρέπει τελικά να αποτανθούμε και στην Ε. Ε. που χρηματοδότησε το έργο ή στην Ελληνική Δικαιοσύνη;
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ KAI ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ
Δημητρόπουλος Δημήτριος
Πλέσσας Κωνσταντίνος
Καραντζής Γιάννης
Δημητρόπουλος Φώτης
Σαββόπουλος Αντρέας
Πέττα Ευγενία
Πετρόπουλος Αλέξιος
Λιβάνης Δημήτριος
Γιαλέρνιος Νίκος
Καλύβας Σωτήρης"

Μάλιστα αναφέρουν πως τη συγκριμένη ανακοίνωση την έχουν υπογράψει ακόμα 600 κάτοικοι.