Είναι το κομμάτι της Πάτρας που αυτή την εποχή, λίγο πριν από το τέλος της εξεταστικής, προτού ξεκινήσουν να φεύγουν οι φοιτητές από την πόλη είναι στα φόρτε του.

Ο λόγος φυσικά για την Ηφαίστου, την γραφική περιοχή της Πάτρας που έχει μία διαφορετική κουλτούρα και ένα άλλο ύφος στην ατμόσφαιρα της.

Τα μαγαζιά της Ηφαίστου είναι κάθε βράδυ σχεδόν γεμάτα από κόσμο.

Οι σκάλες της Γεροκωστοπούλου είναι και αυτές γεμάτες, φιλοξενώντας στα σκαλάκια της παρέες που πίνουν μπύρες και καπνίζουν κάτω από το φως του φεγγαριού και των άστρων.

Ίδια πάνω κάτω η φάση και στα σκαλάκια της Πάτρεως εκεί που οι συζητήσεις πάνε και έρχονται, ενώ υπάρχουν και αυτοί που τη βρίσκουν στην πλατεία Μαρκάτο, γειτονική της Ηφαίστου.

Γενικότερα η όλη γειτονιά αυτή την εποχή είναι γεμάτη από ζωή, μια ζωή που της την δίνουν οι φοιτητές, τα νιάτα και τα μαγαζιά της περιοχής. Και φυσικά υπάρχουν οι πιο ρομαντικοί από όλους μας, σε αυτή τη γειτονιά, που κοντέψαμε να ξεχάσουμε.

Αυτοί που παρακολουθούν την όλη φάση από ψηλά, ανεβαίνοντας στις πλάκες και στα μάρμαρα των ρωμαϊκών μνημείων που ορθώνονται μπροστά από την Ηφαίστου, αλλά και στο οικόπεδο με τον πλάτανο που υπάρχει δίπλα τους. Καλή φάση, έτσι;