Έγινε η συνάντηση των φοιτητών της εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στο δημαρχείο, με θέμα τα αδέσποτα σκυλιά που έχουν αφεθεί από τους ιδιοκτήτες τους στους γύρω χώρους.

Τα σκυλιά αυτά τα φροντίζουν αναγκαστικά οι φοιτητές αφού διαφορετικά αντιμετωπίζουν κινδύνους. Στη συνάντηση υπήρξε αρκετή ένταση, ειδικότερα από τους φιλόζωους που εναντιώθηκαν στα όσα είπαν οι άνθρωποι του Δήμου, υποστηρίζοντας ότι έχουν δώσει χρήματα στις φιλοζωικές - εθελοντικές οργανώσεις, κάτι που σύμφωνα με τους εθελοντές δεν ισχύει.

Από εκεί και πέρα τα στελέχη του Δήμου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που υπάρχουν και για τον αριθμό των αδέσποτων που μεγαλώνει, με τους φοιτητές να τονίζουν ότι οι ίδιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να φροντίσουν όλα όσα χρειάζονται αυτές οι "ψυχούλες", προκειμένου να ζήσουν.

Στον Δήμο δεσμεύτηκαν προφορικά ότι θα βοηθήσουν και ότι θα αναλάβουν και θα μεριμνήσουν για τα έξοδα των 17 κουταβιών που υπάρχουν στον χώρο της εστίας (νοσήλεια, εμβόλια, τσιπάρισμα και μελλοντική στείρωση), αλλά και την τροφή των σκύλων που βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι φοιτητές συνεχίζουν την δική τους εκστρατεία για να βοηθήσουν τα αδέσποτα των χώρων του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ έχουν ξεκινήσει προσπάθεια για να βρεθούν οι κατάλληλες οικογένειες για αυτά.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανάρτηση στην σελίδα της Εστίας στο facebook: "Απευθυνόμαστε σε αυτά τα παιδιά, τους μελλοντικούς επιστήμονες που αγαπάνε τη ζωή. Ζητάμε ξεκάθαρα την οικονομική ενίσχυση σας παιδιά". 

Σύμφωνα με τα όσα γράφουν, ήδη με τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στο κουτί των φιλοδωρημάτων, ένα κουτάβι νοσηλεύεται σε κτηνίατρο και μέσα στο επόμενο διάστημα είναι αρκετά πιθανό να νοσηλευτούν και άλλα. Εξάλλου, ένα άλλο μέρος των χρημάτων έχει δοθεί για τις ανάγκες των κουταβιών που υπάρχουν στην εστία.