Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε τη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι, όπου εγκαινίασε 14 νέα διαμερίσματα για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε τα εξής: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα, να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στη Σχολή Μηχανικού, για να εγκαινιάσουμε 12 καινούρια διαμερίσματα ΣΟΑ και 2 διαμερίσματα ΣΟΕΠΟΠ, κατόπιν ανακατασκευής, καλύπτοντας στεγαστικές ανάγκες των στελεχών που υπηρετούν εδώ. Βρίσκομαι εδώ για να δηλώσω για άλλη μια φορά ότι συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2015, για να επιλύσουμε, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, το χρόνιο πρόβλημα της στέγασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που μετακινούνται λόγω υπηρεσιακών αναγκών, επιβαρύνοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ήδη το όραμά μας, κάθε στέλεχος, όταν μετατίθεται σε μία νέα Φρουρά, ανεξαρτήτως που βρίσκεται αυτή, στην παραμεθόριο ή σε μεγάλες πόλεις, να βρίσκει έτοιμη κατοικία, παίρνει «σάρκα και οστά». Τα έργα μιλούν αντί για εμάς. Όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουμε με πρόγραμμα, επιμονή και πίστη, γιατί η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία γνωρίζουμε ότι το ισχυρότερο όπλο των Ενόπλων μας Δυνάμεων είστε εσείς, τα στελέχη, τα στρατευμένα παιδιά μας και οι εθνοφύλακές μας, κάτω από τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού. Ήδη, το 2017, παρεδόθησαν 108 διαμερίσματα ΣΟΑ - ΣΟΜΥ - ΣΟΕΠΟΠ. Το 2018, μέχρι τώρα, έχουν κατασκευαστεί 41 διαμερίσματα μέρος των οποίων αποτελούν και τα εγκαινιαζόμενα διαμερίσματα και είναι σε εξέλιξη δράσεις που αφορούν 152 διαμερίσματα. Ο δε κατασκευαστικός μας σχεδιασμός ανέρχεται σε πάνω από 300 διαμερίσματα για φέτος.

Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος της τετραετίας να έχουμε φτάσει πάνω από το 80% της κάλυψης των αναγκών των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των ΕΠΟΠ σε όλη την Ελλάδα. Η μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί κεντρική συνιστώσα της πολιτικής μας. Το 2018 έχει ανακηρυχθεί «Έτος Μέριμνας Προσωπικού» και προχωρούμε σε όλες εκείνες τις δράσεις προκειμένου το στρατιωτικό προσωπικό, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, οπλίτες, αλλά και οι εθνοφύλακες, να μπορούν να τύχουν κάθε στήριξης από πλευράς στέγασης, υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και εξυπηρετήσεως στις ανάγκες των οικογενειών τους.

Είμαστε ευγνώμονες για το Μηχανικό, τιμούμε τους ήρωες του Μηχανικού και υποκλινόμαστε σε όλους εκείνους που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα. Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ το ΓΕΣ, τον Αρχηγό, τους Διοικητές σε όλη την κλίμακα της Ιεραρχίας και ιδιαίτερα τα στελέχη της 731 Διεύθυνσης Στρατιωτικών Έργων (ΔΣΕ) για την κατασκευή των 12 ΣΟΑ και τα στελέχη του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού για την ανακατασκευή των 2 ΣΟΕΠΟΠ.

Με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και το Επιτελείο του θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις δράσεις του Μηχανικού δια του ΓΕΣ. Εύχομαι στους νέους κατοίκους αυτών των οικιών υγεία, οικογενειακή ευτυχία και τους διαβεβαιώνω ότι η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία θα είμαστε δίπλα τους. Καλή διαμονή στις οικίες. Εύχομαι η Παναγία να σας έχει όλους υπό τη σκέπη της».