Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παράσταση της θεατρικής ομάδας των ΚΑΠΗ της Πάτρας στο Παλαιό Νοσοκομείο της πόλης.

Παρουσία του Δημάρχου και φίλων του Θεάτρου οι συμμετέχοντες έδωσαν το δικό τους στίγμα στα θεατρικά δρώμενα της πόλης, παρουσιάζοντας την κοινωνική σάτιρα οι "Σκουπιδάνθρωποι" σε κείμενο και σκηνοθεσία Σπύρου Κουβαρδά.

Στο επίκεντρο ο Αριστοφάνης όπου με φόντο το σκηνικό της απόλυτης εξαθλίωσης των Ελλήνων αφηγήθηκε με χιούμορ και συγκίνηση περιστατικά της κρίσης  που όλοι βιώνουμε, αλλά μας θύμισε και τις αξίες που άλλοι χάσαμε και άλλοι ξεχάσαμε...

Ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει: «Ανθρωποειδή που μας έχωσαν στα μνημόνια. …Ανθρωποειδή, πολέμιοι της δημοκρατίας κι αρχιτέκτονες της εξαθλίωσής μας, που κατάφεραν από νεροκουβαλητές των ολιγαρχών να γίνουν …τσολιαδάκια για τους τουρίστες δανειστές μας.

Ολοι αυτοί που ξεπούλησαν τη χώρα και πέταξαν την αξιοπρέπειά μας και εν τέλει τη δημοκρατία στα σκουπίδια. Ολοι αυτοί, που παρόλο που τους αφήσαμε πίσω η ανάσα τους ακόμη μας ακολουθεί... τι άλλο μπορεί να είναι όλοι αυτοί, από σκουπιδάνθρωποι;»

Κείμενο του Πιερ Ζοζέφ Προυντόν: Ω! θεέ της ελευθερίας! Θεέ της ισότητας! Θεέ που έχεις βάλει στην καρδιά μου το αίσθημα της δικαιοσύνης προτού το καταλάβει η λογική μου, άκουσε τη φλογερή μου προσευχή.

 


Ω! θεέ της ελευθερίας... Να δω μέσα στο σκοτάδι το λαό επιτέλους ενημερωμένο. Ευγενείς δάσκαλοι να τον φωτίζουν. Αφιλοκερδείς καρδιές να τον οδηγούν. Συντόμευσε αν γίνεται την αλαζονεία και την απληστία. Όλοι μαζί ψάλλοντας έναν  καινούριο ύμνο ας υψώσουν όλοι το βωμό σου, θεέ της ελευθερίας και της ισότητας.

Η παράσταση θα επαναληφθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 9:15 μ.μ. στο Θέατρο Μπάρρυ

Πληροφορίες-Κρατήσεις: Ταμείο Δημοτικού θεάτρου Απόλλων
Τηλ.: 2610273613

Είσοδος ελεύθερη

Για το τμήμα τρίτης ηλικίας ( ΚΑΠΗ Δήμου Πατρέων ) υπεύθυνη Δράσης είναι η κοινωνική λειτουργός Πελαγία Tσουκαλοχωρίτου.

Δημιουργία εικαστικού αφίσας Μαριέττα Λιανού.

Φωτογραφίες Νίκος Παπαγιαννόπουλος

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.