Η Χορωδία έχει δώσει πολλές συναυλίες και έχει λάβει μέρος σε συναντήσεις χορωδιών, Φεστιβάλ και Πανεπιστημιάδες σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό, αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις και άριστες κριτικές. To Μάιο του 2014 τιμήθηκε με το 3ο βραβείο στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης». Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία της ήταν ενδεικτικά:
- τα αφιερώματα που πραγματοποίησε στους: Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Χρήστο Λεοντή, Ηλία Ανδριόπουλο, Μίμη Πλέσσα κ.α. πολλά από τα οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι ίδιοι οι δημιουργοί. 
- η διοργάνωση εκ μέρους του Πανεπιστημίου και από κοινού με το Δήμο Πατρέων, ανοιχτής εκδήλωσης για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής τον Ιούνιο του 2014 στην Πλατεία Γεωργίου μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, η οποία εντάχθηκε στον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών.

- οι συναυλίες στη Βόννη της Γερμανίας, στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και στο Παλέρμο της Σικελίας
- η συμμετοχή της στο 8ο και 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο, όπου τραγούδησε σε σύμπραξη με πολλές χορωδίες της Ελλάδας και του εξωτερικού σε ένα μεγάλο χορωδιακό σύνολο 300 και πλέον χορωδών υπό τη διεύθυνση των: John Rutter, Grigor Palikarov και Peter Tiboris.
Η χορωδία έχει παρουσιάσει αποσπάσματα από τα Carmina Burana του Carl Orff σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πάτρας, Βραδιές Λυρικού Τραγουδιού σε συνεργασία με τον αείμνηστο βαθύφωνο Γιώργο Παππά, συνεργάστηκε με την Ορχήστρα Πατρών στη Φαντασία του Μπετόβεν και πραγματοποίησε αφιέρωμα στο Μανώλη Καλομοίρη με την παρουσία της εγγονής του μουσουργού.

Η ΧΠΠ δείχνοντας την κοινωνική της ευαισθησία, πραγματοποίησε επίσης συναυλίες για την ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου «Η Μέριμνα», της Κίνησης «Πρόταση», του συλλόγου Αγκαλιάζω και άλλων φορέων.