Με μια κομβική σύλληψη στο λιμάνι της Σύρου, παράλληλες εφόδους που ξεκίνησαν από τον Νέο Κόσμο και απλώθηκαν μέχρι το νησί της Ζακύνθου, οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Σύρου, έβαλαν στο χέρι ένα σημαντικό κύκλωμα που φέρεται να έσπρωχνε κάνναβη σε Αιγαίο και Ιόνιο.

Η σύλληψη, ενός 35χρονου λογιστή που ταξίδεψε από το λιμάνι του Πειραιά φορτωμένος με μισό κιλό κάνναβης, μετά από ελέγχους των λιμενικών στη Σύρο, ήταν αυτή που έδωσε στα χέρια των αρχών το κύκλωμα δίνοντας τέλος στη δράση των μελών του.

Πρωταγωνιστικά πρόσωπα εκτός από τον λογιστή, φέρονται να είναι μια 56χρονη Φιλιππινέζα αλλά και η 28χρονη κόρη της η οποία είναι σύντροφος του νεαρού. Οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Σύρου, μετά τη σύλληψη του 35χρονου, έπαιζαν κυριολεκτικά με τον χρόνο και ενήργησαν άμεσα προκειμένου να μπορέσουν με δύο ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Νέο Κόσμο και Ζάκυνθο να εντοπίσουν τις δύο γυναίκες, να τους περάσουν χειροπέδες και να τις οδηγήσουν στην Εισαγγελία Σύρου όπου έχει διαβιβαστεί η δικογραφία της υπόθεσης.

Οι λιμενικοί από τις έρευνες εντόπισαν και κατέσχεσαν περισσότερο από ένα κιλό ινδικής κάνναβης, περίπου 8300 ευρώ όμως οι έρευνες συνεχίζονται καθώς αυτό που προσπαθούν να εντοπίσουν είναι τη φυτεία της κάνναβης η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι στην περιοχή της Ζακύνθου, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι επαφές των συλληφθέντων προκειμένου να διαπιστωθούν και άλλα μέλη του κυκλώματος αλλά και η πελατεία σε Κυκλάδες και Ζάκυνθο.


Από τη Σύρο, στη Ζάκυνθο και τον Νέο Κόσμο

Η σύλληψη του 35χρονου λογιστή έγινε το πρωί της 13ης Ιουνίου. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Σύρου ο 35χρονος που ταξίδευε με το Blue Star Naxos από τον Πειραιά, μόλις πάτησε το πόδι του στη Σύρο έπεσε σε έλεγχο των ανδρών του Λιμεναρχείου Σύρου. Στο σακίδιο που κουβαλούσε στην πλάτη του διαπιστώθηκε ότι έκρυβε μια πλαστική αυτοσχέδια συσκευασία η οποία περιείχε 470 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Αμέσως συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Όμως οι έμπειροι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Σύρου δεν σταμάτησαν εκεί την έρευνα.

Κατάλαβαν ότι ο νεαρός θα έβγαζε λαβράκι και οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν. Γι αυτό χωρίς να χάσουν χρόνο όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό “Κατόπιν σχετικών παραγγελιών της Υπηρεσίας μας, κλιμάκιο στελεχών Τμήματος Ασφαλείας Τομέα Ασφαλείας Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, καθώς και κλιμάκιο στελεχών Λιμεναρχείου Ζακύνθου διενήργησαν νομότυπες κατ' οίκον έρευνες παρουσία δικαστικών λειτουργών σε δηλωθείσες οικίες του προαναφερομένου συλληφθέντα στον Νέο Κόσμο Αττικής και στη θέση Αγαλάς νήσου Ζακύθνου αντίστοιχα” αναφέρει το διαβιβαστικό και στις επόμενες γραμμές επισημαίνεται πως από την έρευνα στην κατοικία στον Νέο Κόσμο οι λιμενικοί βρήκαν και κατέσχεσαν κάνναβη βάρους 528 γραμμαρίων. Συνέλαβαν την 56χρονη Φιλιππινέζα η οποία εμφανίζεται ως μισθώτρια του διαμερίσματος ενώ από την έφοδο σε σπίτι της Ζακύνθου όπου διέμενε ο 35χρονος πέρασαν χειροπέδες στην 28χρονη συμβία του ενώ βρήκαν και ίχνη κάνναβης και ζυγαριές ακριβείας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr