Τα επαγγέλματα από τον κατασκευαστικό κλάδο, παίρνουν και πάλι ζωή και επιστρέφουν στο προσκήνιο, μετά την βαθιά κρίση που είχαν υποστεί τα προηγούμενα χρόνια;

Όχι ακριβώς, όμως η κατάσταση πλέον έχει βελτιωθεί αισθητά για τα δεκάδες επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον χώρο της οικοδομής. Η οικοδομή βέβαια εξακολουθεί να είναι σε βαθιά κρίση καθώς εδώ και καιρό έχει σταματήσει η ανέγερση πολυκατοικιών και η κατασκευή νέων διαμερισμάτων, όμως υπάρχει αρκετός κόσμος που προσπαθεί να συντηρήσει τα παλιά ακίνητα που έχει στην κυριότητα του.

Ιδιοκτήτες, γνωρίζοντας ότι με την ύφεση που υπάρχει στην αγορά ακινήτων είναι σχεδόν αδύνατον να πουλήσουν αυτά που έχουν στην κατοχή τους, προσπαθούν τουλάχιστον να τα συντηρήσουν και να τα ανασκευάσουν, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να τα ενοικιάσουν, παίρνοντας ένα εισόδημα τους επόμενους μήνες.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία επαγγέλματα όπως ελαιοχρωματιστές, γυψινάδες, ξυλουργοί, σιδεράδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και άλλα που σχετίζονται με τον κλάδο της οικοδομής που πριν από την κρίση ανθούσε, έχουν και πάλι δουλειά, μετά από αρκετά χρόνια.

Ο μάστορας πρέπει να' ναι... κάστορας!

Όπως λένε επαγγελματίες του χώρου, δουλειά έχουν αυτοί που έχουν προσαρμόσει τις τιμές τους με τα δεδομένα της κρίσης, κάνοντας τις ανάλογες προσφορές προς τους υποψήφιους πελάτες τους, οι οποίοι είναι σίγουρο ότι προτού φτάσουν σε αυτούς το έχουν ψάξει το όλο θέμα, ζητώντας την πιο φθηνή τιμή.

Οι μαστόροι παράλληλα προχωρούν ταυτόχρονα και σε διάφορες διευκολύνσεις προς τους πελάτες τους, δεχόμενοι να πληρωθούν όχι ντούκου, αλλά με δόσεις, ξέροντας ότι διαφορετικά δεν θα έχουν δουλειά καθόλου.

Καλύτερο το μυστρί από την τράπουλα...

"Από το να καθόμαστε στο καφενείο και να παίζουμε τράπουλα ή να πίνουμε τσίπουρα, είναι σίγουρα καλύτερο να δουλεύουμε με βάση τα δεδομένα της εποχής αφού είναι σίγουρο ότι τα χρόνια που η οικοδομή ανθούσε και οι τιμές έφταναν στον ουρανό έχουν περάσει ανεπιστρεπτί", μας λέει επαγγελματίας του χώρου.

Μάλιστα, όσοι μάστορες έχουν προσαρμοστεί σε αυτά τα δεδομένα, ειδικότερα το φετινό καλοκαίρι έχουν αρκετή δουλειά, κλείνουν τη μία μετά την άλλη συμφωνία και σε γενικές γραμμές τρέχουν και δεν φτάνουν.