Το νέο Audi A8 ανακηρύχθηκε το πιο καινοτόμο μοντέλο του 2018 και η Audi ως η πιο καινοτόμα premium μάρκα. Αυτή τη διάκριση απέσπασε από τα μέλη της επιτροπής “ Automotive Innovations Awards”. Πρόκειται για έναν ετήσιο θεσμό βραβείων στη Γερμανία, την κοιτίδα της τεχνολογικής πρωτοπορίας, που διοργανώνουν από κοινού το “ Center of Automotive Management” και η εταιρεία συμβούλων Pricewaterhouse Coopers.

Το βραβείο για το A8 αποτελεί επιβράβευση των ανθρώπων της εταιρείας για τις αναρίθμητες καινοτομίες που φέρει η ναυαρχίδα της Audi. Η εταιρεία βραβεύτηκε για την Ενεργή Ανάρτηση με Laser Scanner η οποία, εκτός της άνεσης που προσφέρει «διαβάζοντας» εκ των προτέρων το οδόστρωμα, σε επικείμενη σύγκρουση ανασηκώνει το αμάξωμα κατά μερικά εκατοστά ώστε να προστατευθούν οι επιβάτες, έως τα φώτα HD Matrix LED που προσφέρουν εξαιρετικό φωτισμό.

Στον έβδομο ετήσιο διαγωνισμό των βραβείων “ Automotive Innovations Awards”, συμμετείχαν με υποψηφιότητες σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές αλλά και πλήθος από προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας. Συνολικά, υποβλήθηκαν 1.296 καινοτομίες προς εξέταση, προερχόμενες από περισσότερες από 60 εταιρείες.