Μια σημαντική διάκριση πέτυχαν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου της Αχαΐας. 

Οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου κατάφεραν και πήραν το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό "Κάν' το να ακουστεί 2018", με το τραγούδι τους, "Το πολύτιμο κλειδί".

Το τραγούδι δημιούργησαν οι ίδιοι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, Ρόζας Κολαγγέλου, Γεωργίας Κολλιοπούλου και Γιώργου Μπράτη. Το τραγούδι αναφέρεται στη σημαντική πολιτιστική κληρονομιά που δίνει στις νέες γενιές ο ελληνικός πολιτισμός, τονίζοντας ότι αυτά είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να διαφυλάξουν, μαζί με την μουσική, τον χορό και τις παραδόσεις.

Το "πολύτιμο κλειδί" συνοδεύεται από ένα υπέροχο βίντεο που δημιούργησε ο Νίκος και ο Χάρης Καραβαγγέλης της Newsbyart and Wedbyart, δωρεάν ως ελάχιστη προσφορά της εταιρείας για τα θαυμάσια αυτά παιδιά με τις ιδιαίτερες ικανότητες αυτού του εξαιρετικού ειδικού σχολείου.

Το παρελθόν είναι κλειδί για το μέλλον, αυτό είναι το σκεπτικό πάνω στο οποίο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δούλεψαν για την δημιουργία αυτού του τραγουδιού, ενώ το τελικό αποτέλεσμα σε έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό, με την συμμετοχή δεκάδων σχολείων από όλη την Ελλάδα, αναμφίβολα τους δικαιώνει. Κι εμάς ως Πατρινούς αν μη τι άλλο μας κάνει υπερήφανους.


Το πολύτιμο κλειδί