«Η συμφωνία Τσίπρα και Ζάεφ για το ονοματολογικό της πΓΔΜ είναι αμοιβαία επωφελής, με τους εθνικιστές να επιχειρούν να βρουν κάθε τρόπο για να την μπλοκάρουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης στο ρωσικό δίκτυο «Sputnik».

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο Πρόεδρος της πΓΔΜ Ιβάνοφ έχει ακριβώς την ίδια στάση, τόσο με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τους εθνικιστές και στις δύο χώρες», επισημαίνοντας ότι «οι εθνικιστές και στις δύο χώρες δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από το να ακυρώσουν τη συμφωνία και να επαναφέρουν τα "φαντάσματα του παρελθόντος"».

«Η ελληνική κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και όλες οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, είναι αποφασισμένες να προστατέψουν αυτή τη συμφωνία και να τη δουν να πετυχαίνει» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, δηλώνοντας παράλληλα ότι «πρόκειται για μια καλή συμφωνία και για τα δύο κράτη, καθώς μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων, να ανοίξει νέους "ορίζοντες" συνεργασίας στα Βαλκάνια, να ενδυναμώσει τις συνέργειες και να διασφαλίσει τη σταθερότητα και την ευημερία των λαών μας».