150 μέτρα παραλίας καταστράφηκε πλήρως μετά την τελευταία δυνατή βροχή που έπεσε στην Πάτρα και οι κάτοικοι της Ροδινής σκοπεύουν να πάνε το θέμα νομικά, κάνοντας ενέργειες κατά της Ολυμπίας οδού και της ΕΡΓΟΣΕ.

Είναι οι δύο εταιρείες που μέσα από τα έργα που έκαναν στην περιοχή, άφησαν μεγάλες πληγές που είχαν σαν αποτέλεσμα την κορύφωσή τους, μετά την κακοκαιρία. Οι πληγές αυτές μετατράπηκαν σε χείμαρρους, παρασύροντας ότι βρέθηκε μπροστά τους και καταστρέφοντας την όμορφη παραλία της Ροδινής.

Ο Ανδρέας Μπουλούμπασης κάτοικος της Ροδινής, μιλώντας στο patrasevents.gr για το θέμα αναφέρεται σε ολική καταστροφή, με κανέναν από τους υπευθύνους να μην αναλαμβάνει μέχρι ώρας την ευθύνη.

"Τα νερά από τους χείμαρρους που διαμορφώθηκαν παρέσυραν και πέταξαν στην θάλασσα έως και τους κάδους απορριμμάτων. Αναγκαστήκαμε να βουτήξουμε εμείς στην θάλασσα για να βγάλουμε τους κάδους που ήταν γεμάτοι από σκουπίδια. Το πάρκινγκ που υπάρχει μπροστά από την παραλία και όλη η ακτή της Ροδινής έχει καταστραφεί. Μιλάμε για μία παραλία που τα καλοκαίρια συγκεντρώνει δεκάδες Πατρινούς κάθε μέρα που κάνουν το μπάνιο τους". 


Τη συντηρούν μόνοι τους

Κι όμως η καταστροφή αυτή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, σύμφωνα με τους κατοίκους της Ροδινής, αν οι εταιρείες που έκαναν τα έργα (αρχικά η Ολύμπια οδός και τώρα η ΕΡΓΟΣΕ), έδειχνε το ελάχιστον ενδιαφέρον στις απελπισμένες εκκλήσεις τους για τους κινδύνους που υπήρχαν όταν έβρεχε.

"Στα 100 με 150 μέτρα υπάρχουν δεξιά και αριστερά κεντρικοί αποδέκτες ήτοι ποτάμια, που θα μπορούσαν να διοχετεύσουν τα νερά και να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Όμως κανείς από τους υπευθύνους δεν φρόντισε γι' αυτό.

Είναι μια παραλία που ουσιαστικά την συντηρούμε μόνοι μας, εμείς οι κάτοικοι της Ροδινής, αφού οι φορείς και ο Δήμος, σπάνια δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον" τονίζει ο κ. Μπουλούμπασης. Οι κάτοικοι της περιοχής αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν το θέμα και να μην κάτσουν με σταυρωμένα χέρια.


Μαζεύουν υπογραφές

Συγκεντρώνουν υπογραφές για να ξεκινήσουν τις νομικές διαδικασίες απαιτώντας από την Ολυμπία οδό και την ΕΡΓΟΣΕ, να επιδιορθώσουν τις ζημιές που άφησαν από τα έργα τους, αλλά και τις καταστροφές που έφεραν αυτές στην παραλία.

Μάλιστα, όπως τονίζουν, δεν είναι η μοναδική περιοχή που έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο αυτό από τα σημεία που έχουν περάσει στα συνεργεία της Ολυμπίας οδού και της ΕΡΓΟΣΕ.

Οι φωτογραφίες είναι από την καταστροφή στην όμορφη παραλία της Ροδινής.