Ο Σύλλογος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών θα συμμετάσχει στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «Στην υγειά μας ρε παιδιά» με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο, που θα προβληθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, ώρα 9.00 το βράδυ.

Η εκπομπή που ως γνωστόν κάνει τα μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης στη βραδινή ζώνη του Σαββάτου, είναι αυτή τη φορά αφιερωμένη στην ελληνική μουσική παράδοση, έχοντας ως τιμώμενο πρόσωπο τον μεγάλο παραδοσιακό ερμηνευτή της Θράκης, τον Χρόνη Αηδονίδη.

Ο Χρόνης Αηδονίδης είναι ένας ζωντανός θρύλος για το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι και στην εκπομπή θα ακουστούν πολλά τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας που αποτελούν ένα κομμάτι της λαογραφικής και μουσικής μας παράδοσης.

Μαζί με τους μουσικούς και τους τραγουδιστές που θα πάρουν μέρος θα συμμετάσχουν χορευτικές ομάδες από διάφορα μέρη της χώρα, εκπροσωπώντας η κάθε μία ένα ξεχωριστό κομμάτι της χορευτικής μας παράδοσης, αντίστοιχα από την περιοχή που προέρχεται.


Ο χορευτικός σύλλογος του Πανεπιστημίου Πατρών κλήθηκε να εκπροσωπήσει την παράδοση του Μοριά και της Ρούμελης (της φουστανέλας με λίγα λόγια) και ο Γρηγόρης Μικρώνης ο άνθρωπος που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του Συλλόγου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση αυτή.

Είναι, άλλωστε, τιμητική για τον σύλλογο και τα μέλη του, δείχνοντας από μόνη της τη σωστή δουλειά που γίνεται εδώ και χρόνια, σε μία προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανή την παράδοση, τους χορούς και την μουσική του τόπου, οι νέες γενιές που έρχονται.

 


Στο αφιέρωμα που θα προβληθεί ο Σύλλογος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών θα χορέψει συρτούς, καλαματιανούς, αλλά και τσάμικους χορούς, με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, να δείχνουν σε όλο το πανελλήνιο τις χορευτικές τους ικανότητες.

Δείτε φωτογραφίες που έχουν ανέβει από τα γυρίσματα της εκπομπής που θα προβληθεί στις μικρές μας οθόνες του βράδυ του Σαββάτου. Αξίζει να δούμε αυτό το αφιέρωμα που θα έχει "άρωμα" Πάτρας.