Το φετινό καλοκαίρι για την Πάτρα είναι το καλοκαίρι των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Ξεκινάμε από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τοξοβολίας που όπως είχε γράψει το patrasevents.gr θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στα τέλη Ιουνίου, πάμε στη συνέχεια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας και φτάνουμε στο ανοικτό πανελλήνιο πρωτάθλημα του στίβου που θα υλοποιηθεί στις 14 και στις 15 Ιουλίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Το τελευταίο έχει κάνει μόνιμο στέκι την Πάτρα, αφού διεξάγεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα για τρίτη συνεχή χρονιά, γεγονός που δείχνει από μόνο του την επιτυχία της διοργάνωσης. Για ακόμα μία φορά θα φιλοξενηθούν στην Πάτρα τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού στίβου και οι Πατρινοί θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αφρόκρεμα του κλασικού αθλητισμού.

Η διοργάνωση θα φέρει στην Πάτρα περισσότερα από 1.500 άτομα, υπολογίζοντας σε αυτά τους 1.000 αθλητές που θα αγωνιστούν, εκπροσωπώντας τα 220 σωματεία που θα πάρουν μέρος στην μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση που κάνει κάθε χρόνο ο ΣΕΓΑΣ.

Ο Τόλης Αποστολόπουλος, ο Πατρινός ομοσπονδιακός προπονητής του εθνικού τιμ στους Παίδες – Κορασίδες, είναι ένας από τους ανθρώπους αυτούς που φροντίζει για την αρτιότητα της διοργάνωσης. "Ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε και φέτος να γίνει το πρωτάθλημα αυτό στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο γιατί αποδεδειγμένα αυτή τη στιγμή είναι ότι καλύτερο διαθέτει η Ελλάδα σε αθλητικές εγκαταστάσεις" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr.

Με φόντο το πανευρωπαϊκό του Βερολίνου

Όπως υποστηρίζει οι θεατές που θα πάνε στο Στάδιο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μεγάλες αθλητικές επιδόσεις, αφού οι προβλέψεις λένε ότι στο φετινό πανελλήνιο ανοικτό πρωτάθλημα στίβου θα γίνουν πολλά ρεκόρ.

"Οι αγώνες γίνονται λίγο καιρό πριν από το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας είναι το τελευταίο κριτήριο που θα έχουν οι αθλητές για την συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου και μέσα από αυτό θα διεκδικήσουν τη θέση τους εκεί" τονίζει ο κ. Αποστολόπουλος.

"Οι αθλητές βρίσκονται στην κορύφωση της αγωνιστικής τους φόρμας και έχω την εντύπωση ότι στην Πάτρα θα δούμε φέτος αρκετά ρεκόρ".  Να αναφέρουμε ότι οι αγώνες του πανελλήνιου ανοικτού πρωταθλήματος στίβου θα μεταδοθούν ζωντανά σε όλη την Ελλάδα μέσα από την τηλεόραση της ΕΡΤ.