Πάνω από 150 μουσουλμάνοι της Πάτρας συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Αχαϊκή Συμπολιτεία του Ζαβλανίου και προσευχήθηκαν για την μεγάλη εορτή της θρησκείας τους που γιορτάζεται αυτές τις μέρες σε όλο το κόσμο, το Ραμαζάνι.

Οι μουσουλμάνοι έβγαλαν τα παπούτσια τους, άπλωσαν το στρώμα τους και προσευχήθηκαν με ευλάβεια και σεβασμό. Το Ραμαζάνι είναι η μεγάλη θρησκευτική γιορτή των μουσουλμάνων που επιβάλει την αυστηρή νηστεία, με τους πιστούς του Μωάμεθ, να μην τρώνε τίποτα, ούτε να πίνουν νερό.

Οι μουσουλμάνοι της Πάτρας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Ζαβλανίου για να προσευχηθούν εν όψει της έναρξης του τριημέρου που σηματοδοτεί το τέλος της νηστείας τους, ένα τριήμερο που ξεκίνησε από την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι μουσουλμάνοι της Πάτρας είναι αρκετοί και είναι άνθρωποι που δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην τοπική κοινωνία, έχοντας ο καθένας τη δουλειά του, παλεύοντας για την επιβίωση, προσπαθώντας να προσαρμοστούν στο κοινωνικό σύνολο.