Η εποχή μουσικά είναι της... μπάντας και αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία.

Η Πάτρα είναι από τις πόλεις αυτές όπου λόγω των εναλλακτικών και υπόγειων μουσικών ρευμάτων που υπάρχουν έχει στήσει τα τελευταία χρόνια μία ανεξάρτητη μουσική σκηνή, μέσα από την οποία έχουν δημιουργηθεί δεκάδες μπάντες και συγκροτήματα.

Μπάντες που άλλες έχουν μία έντονη δραστηριότητα και άλλες που δεν καταφέρνουν τελικά για διάφορους λόγους να κρατήσουν την συνοχή τους, με αποτέλεσμα να διαλύονται.

Ξεχωρίζουμε τρεις μπάντες που κινούνται σε διάφορα ρεύματα και που παραμένουν επί της ουσίας στο ευρύ πλαίσιο της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής με τις οποίες το patrasevents.gr, έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν. 

Space Soda

Διαστημική σόδα, έτσι η είναι η μετάφραση του ονόματος τους.

Τα τραγούδια τους έχουν μία φρεσκάδα και ένα ιδιαίτερο ύφος, ενώ στις ζωντανές τους εμφανίσεις διακρίνονται από έναν δυναμισμό. Έχουν κάνει αίσθηση με τα βίντεο κλιπ τους και πλέον ετοιμάζονται για καινούργια πράγματα στο άμεσο μέλλον.Space Soda - Surfing the Life [Official Video]


Space Soda- Kidnapping [Official Video]

Νο Βand Project

Έχουν ένα ύφος που αρέσει αρκετά κινούμενοι στο ευρύτερο πλαίσιο της ροκ, χωρίς όμως να κολλάνε σε ταμπέλες και προσχήματα.

Το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει αρκετές εμφανίσεις σε μαγαζιά της Πάτρας, αλλά κυρίως της Αθήνας, εκεί όπου υπάρχουν οι αντίστοιχες μουσικές σκηνές για να δείξουν τις δυνατότητες τους. Και έχουν πολλές εδώ που τα λέμε.No Band Project "Peach Marmalade" (Official Music Video)


No Band Project "Autumn Lies"

Tourlou the Band

Μέσα από αυτή τη μπάντα μάθαμε το progressive folk αφού δίνουν την δική τους μουσική πρόταση, ξεφεύγοντας από τους συνηθισμένους ήχους που ξέραμε. Το ότι κατάφεραν για δύο συνεχόμενα χρόνια να επιλεγούν και να εμφανιστούν στην μουσική σκηνή του Schoolwave Festival, λέει πολλά.

Πλέον οι "Tourlou the Band" συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους σε διάφορα μέρη, κυρίως μακριά από την Πάτρα, έχοντας αρκετές πρoσκλήσεις για live.Tourlou The Band - Ξενιτεμένα μου πουλιά LIVE @ SCHOOLWAVE 2015


Tourlou The Band - Παξιμαδοκλέφτρα (Κώστας Μπέζος) LIVE @ SCHOOLWAVE 2016