Στην Αχαΐα συμβαίνει και αυτό! Μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νομού, αλλά και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας, η περιοχή της Καλόγριας έχει μείνει εδώ και τρεις ημέρες χωρίς νερό.

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αφού όπως τονίζουν μιλώντας στο patrasevents.gr. δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιχειρήσεις τους μένουν χωρίς νερό. Μιλάμε για ξενοδοχεία, beach bars και ταβέρνες που όπως καταλαβαίνουμε το νερό είναι απαραίτητο.

"Εδώ και τρεις ημέρες δεν έχουμε καθόλου νερό. Η κατάσταση είναι τραγική" επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Περικλής Σκόνδρας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου Amalia στην Καλόγρια. Μάλιστα τονίζει πως ακόμα είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού... τι θα γίνει αργότερα που οι ανάγκες θα μεγαλώσουν... "Για εμάς είναι πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο, έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό" αναφέρει.


Με βυτία και ιδιωτικές γεωτρήσεις καλύπτουν τις ανάγκες

Αξίζει να αναφέρουμε πως από τη μια πλευρά όλοι οι φορείς εκθειάζουν την περιοχή και την έχουν ως top τουριστικό προορισμό και από την άλλη η εικόνα των ανθρώπων να προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεών τους με βυτία και ιδιωτικές γεωτρήσεις, αυτό το αντιφατικό σκηνικό δείχνει δυστυχώς τη σημασία που δίνουμε στον τουρισμό και στις υποδομές της περιοχής.

Μάλιστα ο κ. Σκόνδρας μας υπογράμμισε πως πέρυσι για 15 ολόκληρες ημέρες μέσα στον Αύγουστο η περιοχή δεν είχε καθόλου νερό. "Εγώ από την πλευρά μου και για το καλό της επιχείρησής μου παίρνω νερό από ιδιωτική γεώτρηση. Κάτι έπρεπε να κάνω, αλλά και οι περισσότεροι εδώ αυτό κάνουν προκειμένου να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας" λέει χαρακτηριστικά. Βέβαια διευκρινίζει πως το συγκεκριμένο νερό από τα πηγάδια δεν είναι κατάλληλο για πόση!

Μάλιστα όπως αναφέρουν αρκετοί επιχειρηματίες της περιοχής έχουν μιλήσει επανειλημμένα στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το πρόβλημα της υδροδότησης κυρίως στα παραθαλάσσια χωριά της Δυτικής Αχαΐας (Άραξος, Λακκόπετρα, Καλαμάκι) είναι ένα συχνό φαινόμενο κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.


Σκουπίδια ακόμα και στο δάσος της Στροφυλιάς

Εκτός όμως από το μεγάλο πρόβλημα της έλειψης υδροδοτησης στην περιοχή που κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από επισκέπτες, τα χορτάρια στο δρόμο έχουν γίνει ζούγκλα, ενώ διάσπαρτα ακόμα και μέσα στο δάσος της Στροφυλιάς υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια....

Όπως τονίζουν και πάλι οι επιχειρηματίες όλα πρέπει να τα κάνουν μόνοι τους. "Καθαρίζουμε τα χορτάρια, μαζεύουμε μόνοι μας τα σκουπίδια" τονίζουν, ενώ ως χαρακτηριστικό παράδειγμα μας ανέφεραν πως και τη στάση των λεωφορείων, επιχειρηματίας από την περιοχή την έβαλε.

"Ο κόσμος προτιμά την Καλόγρια και το δείχνει, θα πρέπει και οι αρμόδιοι φορείς να την προσέξουν και να της δώσουν την απαραίτητη σημασία".