Ξέραμε ότι τα μέλη του Φωτεινού Αστεριού και ο σύλλογος κάνουν σημαντικό έργο προσφέροντας στα παιδιά των οικογενειών που έχουν ανάγκη. Και αυτά τα παιδιά, όπως και οι οικογένειες συνεχώς αυξάνονται στην τοπική κοινωνία της Πάτρας. Δεν ξέραμε όμως ότι η ανάγκη τους για να βοηθήσουν όλα αυτά τα παιδιά, τους βγάζει ορισμένες καλλιτεχνικές ανησυχίες που πρέπει κάποια στιγμή να εκφράσουν.

Κάπως έτσι πρέπει να γεννήθηκε το τραγούδι του συλλόγου που δεν θα μπορούσε να είχε άλλο τίτλο από αυτόν: Το Φωτεινό Αστέρι. Έτσι λέγεται το τραγούδι του Φωτεινού Αστεριού που εκφράζει την αγωνία και τη δίψα των νέων παιδιών για να έχουν μια καλύτερη ζωή, χωρίς στερήσεις, χωρίς προβλήματα, παίρνοντας την αγάπη που έχει ανάγκη η καρδιά τους από τις οικογένειές τους.

Στο τραγούδι τραγουδούν οι Έλενα Κουρτούμη, Ρούλα Χρήστου, Μαρία Κρούσκου, Γιάννης Τσίλης, Γιάννης Αγγελής, Νεκτάριος Γιαννακόπουλος και Νεκτάριος Νικολάου. Στο τραγούδι συμμετέχει φωνητικά η Χορωδία του Γυμνάσιου Αρσάκειου Πάτρας. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι του Χρήστου Σπηλιόπουλου, ενώ η μουσική, ο προγραμματισμός και η ενορχήστρωση ανήκουν στον Γιώργο Γιαννικόπουλο.

Τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ έγιναν στην παραλία του Ρίου, μπροστά από την Γέφυρα και σε αυτά συμμετείχαν τα παιδιά της ομάδας Ι.Χ.Ν.Ο.Σ. αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιντιλογλίου. Η σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ και η χορογραφία είναι της Χριστίνας Παναγιωτοπούλου - Φλογερά, ενώ η ηχογράφηση έγινε στο orangeStudio.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τραγούδι ακούστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο σύλλογος “Ένα παραμύθι... Ένα τραγούδι” που έγινε με επιτυχία πριν από μερικές μέρες, από όπου και η φωτογραφία εξωφύλλου. 

Ακούστε το:


ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ { Official video clip }