"Κλείδωσε" η συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Grimaldi και της τουρκικής εταιρείας UN-RORO, που σύντομα θα προσεγγίσει στο λιμάνι της Πάτρας.

Η εταιρεία τουρκικών συμφερόντων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα “Γνώμη”, θα αποπλέει από δύο λιμάνια της γειτονικής χώρας και θα προσεγγίζει το λιμάνι της Πάτρας για να προωθεί αγαθά που προορίζονται, τόσο για την εγχώρια αγορά, όσο και για τη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη, ενώ με πλοία του ομίλου Grimaldi, τα φορτηγά θα φτάνουν στα λιμάνια της Μπρίντεζι και του Μπάρι, αποφεύγοντας τη διαδρομή προς Τεργέστη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η τουρκική εταιρεία συνεργάζεται με σιδηροδρομικές εταιρείες που μπορούν να διακινήσουν τα εμπορεύματα μέσω συνδυασμένων μεταφορών στη Βόρεια Ευρώπη. Συνεπώς θα γίνεται και η αντίστροφη διαδρομή (με παραλαβή εμπορευμάτων από τα ιταλικά λιμάνια και μέσω Πατρών, θα έχουν προορισμό την Ανατολή).

Τα οφέλη που απορρέουν από μια τέτοια διαδικασία αφορούν, εκτός από τη ναυτιλιακή εταιρεία, τόσο το μεταφορικό κλάδο, όσο και το λιμάνι, το οποίο ήδη έχει διαμορφώσει χώρο προσωρινής εναπόθεσης εμπορευμάτων που προέρχονται από τρίτες χώρες και στο πλέον απαισιόδοξο σενάριο θα του αποφέρει έσοδα που υπολογίζονται στο ποσό των 100.000 ευρώ ετησίως (χρήση χώρου, τέλη ελλιμενισμού κ.ά.).