Μπορεί στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων να υποστήριζαν ότι ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος θα υπήρχε και στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας ή θα υπαγόταν σε κάποιο άλλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όμως μάλλον οι προσπάθειες τους δεν είχαν το αποτέλεσμα που ήθελαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχουν πουθενά προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ, ούτε και στο πρόγραμμα με τις γειτονιές και τις συνοικίες. 

Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να ήταν και διαφορετικά από τη στιγμή που η "ψυχή" αυτού του εγχειρήματος, ο Νίκος Ε. Καββαδίας, ήταν γνωστό, ότι δύσκολα θα συνέχιζε την συνεργασία του με τον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Η ουσία είναι ότι ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος, ένα εγχείρημα που έγινε μετά από τη συνεργασία που αποφάσισε να έχει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βασίλης Θωμόπουλος, με έναν από τους καλύτερους κινηματογραφιστές της Ελλάδας, τον λεγόμενο "Γυμνό Οφθαλμό" (Νίκο Καββαδία) δεν θα συνεχίσει να υπάρχει στις καλοκαιρινές βραδιές μας.

Ο Κινητός Κινηματογράφος αγαπήθηκε πολύ τα δύο καλοκαίρια που πρόβαλε τις ταινίες του στους Πατρινούς σινεφίλ, δημιουργώντας στα βράδια μας ένα διάχυτο ρομαντισμό που πήγαζε μέσα από τα υπέροχα φιλμ που βλέπαμε (επιλογές του Νίκου Καββαδία), αλλά και μέσα από την ανάμνηση που είχαν οι παλιότεροι της αναβίωσης των θερινών σινεμά που δυστυχώς πλέον δεν υπάρχουν στην Πάτρα.

Ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος πήγαινε από γειτονιά σε γειτονιά κάθε βράδυ και συγκέντρωνε δεκάδες θεατές, σε όλες του τις προβολές, ακόμα και τις καθημερινές. Κατά μία έννοια αναστήθηκε και αυτή την ανάσταση την συνηθίσαμε, όλοι όσοι αγαπάμε το σινεμά. 

Η αναβίωση των θερινών σινεμά παύει, όμως, για ακόμα μία φορά για μας τους Πατρινούς, όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον για το φετινό καλοκαίρι. Ο Νίκος Ε. Καββαδίας ανακοίνωσε μέσα από ανάρτηση του στο facebook ότι τουλάχιστον από την πλευρά του ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος τελειώνει κάπου εδώ.

Διαβάστε όλη την ανάρτησή του: