Σώζεται από το λουκέτο και το οριστικό κλείσιμο η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας και πλέον ξημερώνει μία νέα ημέρα για την επιχείρηση και τους εργαζόμενούς της.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πατρών με απόφαση του έκανε δεκτή στο σύνολό της την αίτηση της διοίκησης του συνεταιρισμού για την ρύθμιση των χρεών της που φτάνουν τα 16.500. 000 ευρώ περίπου.

Με την απόφαση αυτή γίνεται έτσι δεκτό το σχέδιο για την εξυγίανση της επιχείρησης, που πλέον επικυρωμένο με την υπογραφή της ελληνικής δικαιοσύνης, θα βάλει μπρος για μία νέα αρχή στην εταιρεία.

Το σχέδιο αυτό είχαν υπογράψει ο συνεταιρισμός, η διοίκηση και οι εργαζόμενοί του, η Τράπεζα Πειραιώς (όπου της οφείλεται το μεγαλύτερο ποσό των χρεών), αλλά και οι προμηθευτές της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό ρυθμίζονται τα χρέη του συνεταιρισμού προς την Τράπεζα (ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ) και ταυτόχρονα η ίδια Τράπεζα θα χρηματοδοτήσει εκ νέου την εταιρεία με ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ για να ρυθμιστούν τα χρέη που έχει προς τρίτους (ελληνικό δημόσιο, τελωνείο, ΔΕΗ και ΕΦΚΑ).

Η απόφαση αυτή ήρθε για να ανακουφίσει τους εργαζόμενους της εταιρείας, τους προμηθευτές της, τους παραγωγούς που σχετίζονται με αυτή, αλλά και γενικότερα τους χιλιάδες συναλλασσόμενους.

Σύμφωνα με εκτιμητές της αγοράς, το κλείσιμο της επιχείρησης αυτής θα είχε αρνητικές επιπτώσεις σε αρκετές ακόμα εταιρείες της τοπικής οικονομίας που έχουν επαφές και συναλλαγές μαζί τους. Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί δηλαδή μια ανάσα για την οικονομία της περιοχής.