Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη 12 Ιουνίου έκοψε, σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε εκδηλώσεις-παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΑΣ, δεν ενέκρινε την παραχώρηση του Ρωμαϊκού Ωδείου για ορισμένες εκδηλώσεις με την δικαιολογία ότι αυτές που θα πρέπει να φιλοξενούνται στο χώρο αυτό θα πρέπει να έχουν το αντίστοιχο καλλιτεχνικό αντίκτυπο που να ανταποκρίνεται στην ιερότητα του μνημείου.

Με βάση αυτή τη συλλογιστική μιούζικαλ όπως το Mamma Mia, η παράσταση Μαντάμ Σουσού, η παιδική θεατρική παράσταση Χένσελ και Γκρέτελ, κόπηκαν από το Ρωμαϊκό Ωδείο.

Από την πλευρά του ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου επιβεβαιώνει το γεγονός, όμως τονίζει ότι αυτό δεν είναι κάτι το οριστικό, αλλά μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πάντως, το θέμα είναι κάτι που απασχόλησε και το περσινό καλοκαίρι τους πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς κύκλους της Πάτρας, διαβάζοντας το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ, θεωρώντας ότι το Ρωμαϊκό Ωδείο είναι ένας χώρος που κανονικά θα πρέπει να δίνεται κυρίως για παραστάσεις που να αφορούν την αρχαία ελληνική γραμματεία.

Ο Δήμος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επανέλθει στο θέμα, έχοντας ήδη στείλει επιστολή στο ΚΑΣ, υποβάλλοντας εκ νέου τα επιχειρήματά του, έτσι ώστε να συζητηθεί το ζήτημα και πάλι στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου που θα γίνει την Τρίτη 19 Ιουνίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι παραστάσεις – εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος που θα φιλοξενηθούν επίσης από το Ρωμαϊκό Ωδείο, εγκρίθηκαν όλες από το ΚΑΣ.