Μια δράση με πολλαπλές οικολογικές και κοινωνικές στοχεύσεις, επαναλαμβάνει  η Οικολογική Κίνηση Πάτρας σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ανακυκλώνω στην Πηγή».

Πρόκειται για τη φιλοξενία για τρίτη φορά  στο χώρο της ΟΙΚΙΠΑ, του repaircafe, μιας πρωτοβουλίας της ΚΟΙΝΣΕΠ να δημιουργήσουν  ένα στέκι στο οποίο ο καφές και οι συναντήσεις να είναι σχετικές με την επιδιόρθωση παλιών αντικειμένων.

Οι εθελοντές της ΚΟΙΝΣΕΠ θα βρίσκονται στα γραφεία της ΟΙΚΙΠΑ (Σαχτούρη 64) το Σάββατο 23 Ιουνίου 10.00-16.00, για να σας βοηθήσουν να κάνετε οποιεσδήποτε επισκευές χρειάζεστε, κυρίως σε ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές και όχι μόνο.

Πρέπει να τονισθεί ότι δεν πρόκειται για κάποια εθελοντική πρωτοβουλία  δωρεάν επισκευής συσκευών, αλλά για την ενεργό εμπλοκή των πολιτών στην επιδιόρθωση των συσκευών τους, με την καθοδήγηση βεβαίως έμπειρων τεχνικών.

Σημαντικό: Καλό είναι να τηλεφωνήσετε πριν στο 2610-321010, για να μας ενημερώσετε σχετικά με το είδος της χαλασμένης συσκευής που θα φέρετε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός του repaircafe με σύνθημα «Το πετάμε; Με τίποτα, το επισκευάζουμε!» λειτουργεί με επιτυχία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και έχει πολλά οφέλη:

  • Προώθηση  της επαναχρησιμοποίησης υλικών στη λογική μιας βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων και εξοικονόμησης πρώτων υλών και ενέργειας
  • Αντίσταση στην πολιτική των εταιριών να παράγουν συσκευές  μιας χρήσης, με την ψευδεπίγραφη επιλογή της απόρριψης, όταν το κόστος επισκευής φαντάζει υπέρογκο  
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων στους πολίτες και μετάδοση βασικών τεχνικών γνώσεων
  • Εξοικονόμηση χρημάτων σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης
  • Δημιουργία σχέσεων  κοινωνικής αλληλεγγύης και δημιουργικής συνεύρεσης

Εάν λοιπόν έχετε συσκευές για επιδιόρθωση… σας περιμένουμε για καφέ!!