Το φυσούν και δεν κρυώνει οι Πατρινοί καταναλωτές που για μεγάλο χρονικό διάστημα πήγαιναν και πλήρωναν τους λογαριασμούς τους στη ΔΕΗ ή τις δόσεις που είχαν διακανονίσει για τα παλιότερα χρέη τους, μέσω των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, τα χρήματα που έχουν δώσει δεν φαίνονται πουθενά, με αποτέλεσμα να έχουν μπλεχτεί σε "περιπέτειες" από τις οποίες δεν ξέρουν πότε θα βγουν.

Οι καταναλωτές αναγκάστηκαν να πάνε στα γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων για να ενημερωθούν για το πρόβλημα και για το τι μπορεί να γίνει.

Στην ΔΕΗ ήταν καθησυχαστικοί και τους τόνισαν ότι δεν θα υπάρξει κάποιο ζήτημα παρόλο που τα χρήματα αυτά που ισχυρίζονται ότι έχουν δώσει δεν υπάρχουν. Ωστόσο, υπάρχουν οι αποδείξεις που έπαιρναν από τα ΕΛΤΑ. 

Πάντως, συνέπεια της εμφάνισης των καθυστερούμενων οφειλών είναι αρκετοί πελάτες της ΔΕΗ να χάνουν την έκπτωση των 15% και να αντιμετωπίζουν ορατό τον κίνδυνο της διακοπής λόγω χρεών που όμως έχουν πληρώσει. 

Σε κεντρικό επίπεδο πάντως η ΔΕΗ με νέα της επιστολή θέτει και πάλι το θέμα στη διοίκηση των ΕΛΤΑ, απειλώντας να προχωρήσει σε νομικές διαδικασίες και σε προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Να αναφέρουμε ότι τα χρήματα που δεν έχει αποδώσει συνολικά το ταχυδρομείο στην ΔΕΗ φτάνουν τα 19,5 εκατομμύρια ευρώ και όλα αυτά είναι λογαριασμοί που έχουν πληρωθεί από τους καταναλωτές.