Τη διαφωνία του για τη συμφωνία με την Ελλάδα επανέλαβε ακόμη μια φορά στο σημερινό διάγγελμά του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της χώρας, με αυτή την συμφωνία παραβιάζεται η συνταγματική τάξη και διαγράφεται η ιστορία της χώρας του.

Ο Σκοπιανός πρόεδρος μάλιστα προέβη και σε μια άκρως προκλητική δήλωση για την Ελλάδα, αναφέροντας: «Αυτό που έκανε η Ελλάδα στους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα θέλει τώρα να το επαναλάβει με τους Μακεδόνες στη Μακεδονία».

Η δήλωσή του:

«Με αυτή τη συμφωνία, η μακεδονική ταυτότητα δεν ενισχύεται και τα ήδη αποκτηθέντα δικαιώματα στα Ηνωμένα Έθνη υποβαθμίζονται. Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση ηττήθηκε, ενώ η 20ετής ιστορία του ανεξάρτητου κράτους της πΓΔΜ διαγράφεται. 

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι για μια κακή συμφωνία. Ως πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, θα προσπαθήσω να επιτύχω μια λύση που δεν θα παραβιάζει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα του μακεδονικού λαού. Δεν θα υποστηρίξω και δεν θα υπογράψω αυτό το ταπεινωτικό κείμενο σχετικά με τη συμφωνία. Αυτό που έκανε η Ελλάδα στους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα θέλει τώρα να το επαναλάβει με τους Μακεδόνες στη Μακεδονία».

Το πρωί, η συνάντηση του Γκιόργκι Ιβάνοφ με τον Ζόραν Ζάεφ είχε απροσδόκητη εξέλιξη καθώς ολοκληρώθηκε μόλις σε δύο λεπτά.

Ο Σκοπιανός πρόεδρος σταμάτησε τον πρωθυπουργός πριν καν αρχίσει την ενημέρωση για τη συμφωνία. Μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας μεταδίδουν πως ο Ιβάνοφ είναι οργισμένος με τη συμφωνία και δεν ήθελε να ακούσει τις λεπτομέρειες.