"Βροχή" έρχονται τις τελευταίες ημέρες τα παράπονα των Πατρινών για τη δυσοσμία που υπάρχει στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν συμπολίτες που αρέσκονται στο να κάνουν την βόλτα τους στο συγκεκριμένο σημείο, υπάρχουν ορισμένες ημέρες που η δυσοσμία είναι τόσο έντονη που τους αναγκάζει να φύγουν.

Η δυσοσμία είναι έντονη κυρίως τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες, όμως υπάρχουν απογεύματα, όταν το Νότιο Πάρκο γεμίζει από κόσμο, με τους Πατρινούς να αθλούνται, να κάνουν ποδήλατο και τόσα ακόμα, που η θάλασσα βγάζει μία άσχημη μυρωδιά η οποία δεν υποφέρεται.

Η μυρωδιά αυτή έχει να κάνει με το ζήτημα του βιολογικού καθαρισμού και το δίκτυο λυμάτων που αντιστοιχεί σε ένα μεγάλο κομμάτι της Πάτρας από την Τριών Ναυάρχων και πέρα.

Ο βιολογικός καθαρισμός σε αυτό το κομμάτι της Πάτρας εδώ και χρόνια έχει χαλάσει με αποτέλεσμα τα λύματα να πέφτουν στη θάλασσα και να δημιουργείται αυτή η άσχημη κατάσταση που αφήνει τους Πατρινούς δυσαρεστημένους.

Πάντως, στο πρόβλημα θα βρεθεί λύση όταν ολοκληρωθεί το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού στις παραλίες και στις ακτές της Πάτρας. Για την ώρα υπάρχουν μέρες που το Νότιο Πάρκο δεν πλησιάζεται.

Κι όχι τίποτα άλλο έχουμε και τις λαϊκές κινητοποιήσεις με τη μεγάλη συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη που θα γίνει εκεί...