Ένα ακόμα γιοτ έχει φτάσει στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας, τις τελευταίες ώρες, έχοντας ρίξει “άγκυρα” στη δεξιά πτέρυγα του μόλου της Αγίου Νικολάου.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό σε ποιον ανήκει, όμως η παρουσία του δείχνει ότι και το φετινό καλοκαίρι, δεν θα είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες μεγάλων σκαφών που θα αράξουν για λίγο στο λιμάνι της Πάτρας, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα στις καλοκαιρινές περιπλανήσεις τους στις ελληνικές θάλασσες και τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν, δεν θα είναι το μοναδικό γιοτ που θα φτάσει το φετινό καλοκαίρι στην Πάτρα. Αναμένονται κι άλλα, όμως είναι άγνωστο, πόσες μέρες θα μείνουν και αν η παρουσία της φέρει κάποιο όφελος στην πόλη. 

Πάντως ένα ζήτημα που παραμένει ανοικτό πάνω σε αυτό το θέμα είναι τι γίνεται με την δημιουργία της Μαρίνας για μεγάλα σκάφη που θέλει να φτιάξει ο ΟΛΠΑ, με σκοπό να προσελκύσει όσο γίνεται περισσότερους "θαλασσοπόρους", οι οποίοι έχουν μία σημαντική οικονομική δύναμη που μπορεί να αφήσει τα ανάλογα κέρδη και στην τοπική αγορά της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Γιατί η θάλασσα είναι ο πλούτος της Πάτρας, αρκεί να την αξιοποιήσουμε όπως πρέπει.