Σκεφτείτε ένα live, που θα μπορούσατε να ακούσετε μελωδίες από κιθάρες, σαξόφωνα, ξυλόφωνα, φυσαρμόνικες, μπάσα, φλογέρες, βιολιά και τόσα άλλα να σκορπίζονται στον αέρα, πάνω σε γνώριμους σκοπούς από αγαπημένα τραγούδια!

Γίνονται αυτά; Και όμως γίνονται. Οι ΕΥ7Α δεν έχουν βέβαια όλα αυτά τα όργανα ξεχωριστά, ούτε είναι μια πολυμελής μπάντα, που αποτελείται από δεκάδες μουσικούς και οργανοπαίκτες.

Ο Παναγιώτης Σταυρόπουλος και η Εύα Σταθοπούλου, τα δύο άτομα που αποτελούν αυτή την ολοκληρωμένη ορχήστρα με τα τόσα όργανα γνωρίστηκαν σε ένα γήπεδο τένις χωρίς να έχουν καμία επαγγελματική σχέση με την μουσική και το τραγούδι.

Οι φωνές τους όμως έδεσαν, η χημεία τους πάνω στην σκηνή το ίδιο και έτσι μέσα από τις πρόβες το πράγμα πήγαινε ολοένα και καλύτερα.

"Η ιδέα ήρθε από την γυναίκα μου, όταν είδε ότι το έχουμε και ότι μπορούμε να σταθούμε πάνω στη σκηνή", τονίζει ο Παναγιώτης Σταυρόπουλος, που έχει το ενορχηστρωτικό και συνθετικό κομμάτι της μπάντας.

Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα ήρθαν από μόνα τους με το ένα live να διαδέχεται το άλλο και οι εμφανίσεις τους να αρέσουν στο κοινό. "Πρώτα από όλα αγαπάμε αυτό που κάνουμε και μας αρέσει η μουσική και το τραγούδι", δηλώνει από την πλευρά της η Εύα Σταθοπούλου, η γυναικεία φωνή αυτού του ντουέτου.

Αυτό, που τους δίνει ένα ιδιαίτερο στυλ και τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι ο εναλλακτικός τρόπος της μουσικής τους και η ιδιοσυστασία τους ως μουσικό σχήμα. "Λόγω του ότι στην ουσία αποτελούμε μια ορχήστρα, που τη συνθέτουν μόλις δύο άτομα, αυτό μας δίνει την δυναμική να είμαστε ευέλικτοι σε όλους τους τομείς. Είναι ένα σχήμα, που βολεύει τόσο εμάς, όσο και τα μαγαζιά που εμφανιζόμαστε", τονίζει ο Παναγιώτης Σταυρόπουλος.

Στα live τους είναι σε θέση να παίζουν τα πάντα, όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής και αγαπημένα τραγούδια καλλιτεχνών, δοσμένα όμως με το δικό τους μουσικό χαρακτήρα.

"Δε νομίζω, ότι αυτό που κάνουμε θα μπορούσαμε να το πούμε διασκευές. Είναι κάτι διαφορετικό, είναι κάτι δικό μας", τονίζει ο Παναγιώτης και συμπληρώνει: "Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο κόσμος να περνάει καλά στα live μας, να διασκεδάζει μέσα από την μουσική μας και να φεύγει από το μαγαζί ευδιάθετος και χαρούμενος.

Γι’ αυτό και προσαρμόζουμε τη μουσική μας με διάφορες εναλλαγές, μίξεις και mash-ups, έτσι ώστε να κρατάμε το ενδιαφέρον του μέχρι το τέλος". 

"Παίζουμε από ελληνικά έως και ξένα. Από τη στιγμή, που οι φωνές μας ταιριάζουν αρκετά καλά μεταξύ τους, παρουσιάζουμε το κάθε μας live με έναν ποιοτικό τρόπο, έτσι ώστε να μας δίνει μια ολοκληρωμένη ταυτότητα ως μουσικό σχήμα, πάντα όμως στην κατεύθυνση του να περάσει ο κόσμος καλά και να διασκεδάσει με αυτά που ακούει", συμπληρώνει η Εύα.

Μέχρι στιγμής το εναλλακτικό αυτό μουσικό ντουέτο, κρίνοντας από τα live που έχει δώσει όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, αρέσει στον κόσμο και στα μαγαζιά, αποκτώντας με αργά, αλλά σταθερά βήματα το δικό του κοινό.

Αυτό είναι, που τους ενδιαφέρει, αφού από εκεί και πέρα δεν έχουν κάποιο άμεσο στόχο, για να προχωρήσουν το όλο θέμα δισκογραφικά και να βγάζουν τα δικά τους τραγούδια. Ίσως κάποια στιγμή αργότερα.

Άλλωστε, ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η μουσική και η ζωή. Είναι δύο δρόμοι, που πότε προχωρούν παράλληλα, πότε σμίγουν και γίνονται ένα και πότε χάνεσαι στα μονοπάτια τους, ψάχνοντας να βρεις αυτό που πραγματικά είσαι. Κάπως έτσι εξάλλου δεν ξεκίνησαν όλα και προέκυψαν οι ΕΥ7Α;