Είναι γνωστό πως η βασιλική οικογένεια είναι στο μικροσκόπιο και πως κάθε τι που κάνουν τα μέλη της γίνεται αντικείμενο σχολιασμού και ανάλυσης. Αφορμή αυτή τη φορά είναι οι φωτογραφίες του πρίγκιπα George να παίζει με ένα πλαστικό όπλο και ένα μαχαίρι για παιδιά λόγω της αυξανόμενης βίας που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα η Kate Middleton πήγε μαζί με τα παιδιά της, πρίγκιπα George και πριγκίπισσα Charlotte, να παρακολουθήσει αγώνα polo στον οποίο συμμετείχε και ο σύζυγός της πρίγκιπας William.

Ο 4χρονος πρίγκιπας, που σύμφωνα με τους γονείς του έχει μεγάλη αγάπη για την αστυνομία, στις επίμαχες φωτογραφίες φαίνεται να παίζει παρέα με άλλα παιδιά με ψεύτικα όπλα και χειροπέδες, ενώ κάποια στιγμή σημαδεύει για πλάκα με το όπλο και την μητέρα του. 


Όπως έγινε γνωστό, το παιχνίδι του George ήταν ένα νεροπίστολο, που δεν αγοράστηκε γι' αυτόν, αλλά ήταν δώρα στο παιδικό πανηγύρι στο πλαίσιο των αγώνων. 

Οι φωτογραφίες πυροδότησαν αμφιλεγόμενες αντιδράσεις στο Twitter, καθώς κάποιοι χρήστες εξέφρασαν θυμό και απογοήτευση για την εικόνα, ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν τον μικρό πρίγκιπα, τονίζοντας πως απλώς συμπεριφέρθηκε σαν οποιοδήποτε παιδί και πως δεν υπάρχει λόγος για τόσο έντονη κριτική. 


Οι επικριτές των φωτογραφιών υποστηρίζουν πως τα ψεύτικα όπλα δεν θα έπρεπε να θεωρούνται παιχνίδι και πως δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται στον George με τα υπόλοιπα παιδιά να παίζουν με αυτά. 

«Κρίμα να βλέπεις τον George να παίζει με ένα όπλο όταν όλη η χώρα βιώνει εγκληματικά περιστατικά με όπλα και μαχαίρια. Ίσως είναι εκπαίδευση για να σκοτώνει αργότερα άγρια ζώα», «Νόμιζα πως είναι ευαίσθητο παιδί. Καλύτερα να τον βλέπαμε να παίζει με ένα αυτοκινητάκι ή ποδόσφαιρο. Δυστυχώς η βασιλική οικογένεια δεν θα αλλάξει ποτέ», ήταν μερικά από τα αρνητικά σχόλια που γράφτηκαν.