Μια ανεπανάληπτη ζωντανή εμπειρία έζησε το βράδυ της Παρασκευής 9 Ιουνίου το πλήθος των θεατών που γέμισε τον ατμοσφαιρικό χώρο του Αίθριου του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου για την εκδήλωση του Jazz+Πράξεις 2018.

Ο Γερμανός πιανίστας και συνθέτης Michael Wollny και ο Γάλλος ακορντεονίστας και συνθέτης Vincent Peirani ξεδίπλωσαν τις μοναδικές εκτελεστικές τους δυνατότητες μεταδίδοντας την υπέροχη πρωτότυπη μουσική τους γεμάτη παλμό, ακρίβεια, ωριμότητα, ιδέες, συναισθήματα, ενέργεια και απελευθερώνοντας τα απίστευτα αποθέματα δεξιοτεχνίας και πάθους.

Ο Michael Wollny απέδειξε περίτρανα την τεράστια φήμη που χαίρει σε διεθνές επίπεδο μεταμορφώνοντας το πιάνο σε κάθε σημείο της έκτασής του –από τα πλήκτρα έως τις χορδές -, δίνοντάς του απίστευτες διαστάσεις και ξετυλίγοντας την σπάνια αισθητική, μελωδική φλέβα και ρυθμική ένταση που τον χαρακτηρίζουν σαν πιανίστα. Ένας μουσικός με εκπληκτικές εμπνεύσεις, τρομερή σύλληψη και αίσθηση της δημιουργικής ικανότητας να ζωγραφίζει εικόνες σπάνιας ηχητικής ομορφιάς.

Ο Vincent Peirani στάθηκε ισότιμος μουσικός συνομιλητής του στη σκηνή αφήνοντας τη μουσική του να δράσει.  Ανέμειξε μέσα από το ακορντεόν του τη λαϊκή και τη σύγχρονη μουσική ισορροπώντας περίτεχνα μεταξύ παράδοσης, τζαζ και αμερικανικών μουσικών επιρροών. Μουσικός με μια μοναδική αυτοσχεδιαστική αίσθηση. Ένα πραγματικά «άλλο» ακορντεόν, που σε εκπλήσσει διαρκώς επιφυλάσσοντας με το λυρισμό, την ευαισθησία αλλά και τις αναπάντεχες εκρήξεις του έναν  αστείρευτο πλούτο συναισθημάτων και συγκινήσεων.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Goethe Zentrum Patras, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, που διοργανώνει o Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου.

Δείτε βίντεο από τη βραδιά:


M. Wollny & V. Peirani - Song Yet Untitled - Jazz & Πράξεις 2018


M.Wollny & V. Peirani - Adagio for strings - Jazz & Πράξεις 2018