Με αισθήματα χαράς και ικανοποίησης πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, μια ακόμα αιμοδοσία τη Δευτέρα 11/6/2018 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων, όπου προΐσταται ο πατήρ Χριστόδουλος Ζώης.

Την εθελοντική αιμοδοσία οργάνωσε ο δραστήριος και γνωστός στο Πανελλήνιο, Σύλλογος Εθελοντών αιμοδοτών  του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας.

Σημείωσε εξαιρετική  επιτυχία χάρη στην μεγάλη προσέλευση των  εθελοντών αιμοδοτών, στη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της αιμοδοσίας του ΓΝΠ «ο Άγιος Ανδρέας, εκπροσώπων του ΚΕΔΜΟΠ( Κέντρο Εθελοντών Δωρεάς Μυελού των Οστών Πάτρας) και τους εκπροσώπους του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών. Σ αυτή την μεγάλη σύναξη και την ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, πρόλαβαν τελικά να αιμοδοτήσουν  84 αιμοδότες. Ο αριθμός θα ήταν ασφαλώς μεγαλύτερος εάν τα χρονικά περιθώρια το επέτρεπαν, η ώρα ήταν δεκάτη βραδινή και η προσέλευση αμείωτη.

Αξίζει να αναφέρουμε, όπως τα βιβλία του Συλλόγου και της αιμοδοσίας μαρτυρούν, η κοινότης Δεμενίκων έχει αναδείξει στα 25 και πλέον χρόνια δραστηριότητας του Συλλόγου, πάρα πολλούς εθελοντές αιμοδότες και κυρίως νέα παιδιά, με συγκινητική προσφορά εκάστου, που ξεπερνά τις 30 με 40 μονάδες αίματος.

Όλα αυτά δεν έγιναν από μόνα τους και ούτε τυχαία, είναι αποτέλεσμα πολύχρονης και επίμονης δουλειάς από τους ανθρώπους του Συλλόγου αλλά και από τις επιτυχημένες συνεργασίες που έχει καταφέρει  όλα αυτά τα χρόνια με του ς Τοπικούς Φορείς. Έγιναν όμως χάρη  στην «ευλογημένη» παρουσία και δραστηριότητα του συλλόγου Εθελοντών αιμοδοτών. Ένα δημιούργημα  μέσα σε τόσα άλλα  του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, ενός πρωτοβάθμιου υγειονομικού ιδρύματος που έφερε με τις πρωτοβουλίες του και τους αγώνες του τις πραγματκές αλλαγές στη Υγεία, για την περιοχή όπου δραστηριοποιείται(τέως Δήμοι  Μεσσάτιδας, Φαρρών κ.λ.π.).

Τα εύσημα και οι έπαινοι ανήκουν πρωτίστως στους εθελοντές αιμοδότες της ευρύτερης περιοχής και στους αιμοδότες των Δεμενίκων ιδιαίτερα, αλλά και στους τοπικούς φορείς και κατοίκους των Δεμενίκων , οι οποίοι αγκάλιασαν και υιοθέτησαν τις αρχές και τους σκοπούς των Συλλόγων -Πυλώνων του Κ.Υ Χαλανδρίτσας, το οποίο για πρώτη φορά λειτούργησε στο ιατρείο των Δεμενίκων για όσους δεν το γνωρίζουν, αλλά επίσης και πρώτο  στη χώρα  δημιούργησε  Σύλλογο Εθελοντων αιμοδοτών σε επίπεδο Κέντρου Υγείας.