Δρομολογήθηκαν ακόμη δύο έργα, προϋπολογισμού 6,7 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η καταστροφική πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017 στη Μάνδρα.

Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και η δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ιωάννα Κριεκούκη, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση, προϋπολογισμού 4.350.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των οδών και πεζοδρομίων στη Μάνδρα, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας και ασφάλειας πεζών και οχημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα απομακρυνθούν τα εμπόδια, θα διαμορφωθούν οδεύσεις τυφλών, υποβιβασμοί πεζοδρομίων, θα ανακατασκευαστούν οι ράμπες πρόσβασης οχημάτων, θα αντικατασταθούν οι πλακοστρώσεις και τα κρασπεδόρειθρα, ενώ θα τοποθετηθούν προστατευτικά στοιχεία για τη όδευση πεζών και ατόμων με αναπηρία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 2.350.000 ευρώ, αφορά την αποκατάσταση και τη λειτουργική, ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση των πλατειών και των κοινοχρήστων χώρων, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Επιπλέον, με τον έλεγχο του συστήματος άρδευσης μέσω αυτοματισμού και την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σωμάτων θα επιτευχθεί εξοικονόμηση μεγάλης ποσότητας ύδατος και ηλεκτρικής ενέργειας.