Μεγάλη ανταπόκριση έχει μέχρι στιγμής και το φετινό καλοκαίρι ο θερινός σινεμά που στήνεται κάθε Σάββατο στις σκάλες της Αγίου Νικολάου της Πάτρας από την ομάδα κινηματογράφου των Πολιτιστικών Ομάδων των Φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Οι προβολές που έχουν γίνει έως τώρα είναι δύο και θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Οι φοιτητές και γενικότερα ο νεανικός κόσμος της Πάτρας έχει ανταποκριθεί αρκετά στην δράση αυτή των ομάδων του Πανεπιστημίου Πατρών και κάθε Σάββατο το πάνω μέρος των σκαλιών της Αγίου Νικολάου είναι γεμάτες από θεατές.

Το περασμένο Σάββατο για παράδειγμα όπου προβλήθηκε η ταινία Do the Right Thing (1989) του Spike Lee οι σκάλες της Αγίου Νικολάου είχαν από νωρίς αρκετό κόσμο, με τους φοιτητές να αράζουν με μπύρες, πατατάκια και ποπ κορν για να δουν το φιλμ.

Περνώντας από τις σκάλες έβλεπε κανείς, αγόρια και κορίτσια (η πλειοψηφία τους φοιτητές) να κοιτάζουν με προσήλωση την ταινία, σχολιάζοντας την ή συζητώντας διάφορα που είχαν να κάνουν με το μήνυμα και το θέμα που πρόβαλε. 

Το όλο μέρος, άλλωστε, εμπνέει και κρύβει έναν ξεχωριστό ρομαντισμό που ταυτίζεται απόλυτα με το ύφος του θερινού σινεμά, κάτω από τος φως των άστρων και του φεγγαριού, έχοντας μπροστά σου τα φώτα της πόλης και από πάνω του την θέα του Κάστρου. 

Το θερινό σινεμά στις σκάλες της Αγίου Νικολάου φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και φέτος με απόλυτη επιτυχία, σε μία καλλιτεχνική πρωτοβουλία των φοιτητών που έχει αγκαλιαστεί από τους νέους της Πάτρας.