Σαφές μήνυμα προς τους συμβολαιογράφους που συμμετέχουν στις διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, έστειλαν οι αναρχικοί που επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε συμβολαιογραφικό γραφείο της οδού Βότση.

Η οργάνωση που ανέλαβε την επίθεση είναι η ομάδα για την "κοινωνική αυτοάμυνα και την ταξική αλληλεγγύη", η οποία με ανάρτησή της στη σελίδα της indymedia, αναφέρει τα εξής:

"Επιδιώκουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα πως οποιοσδήποτε είναι σύμμαχος των επιθέσεων του κράτους και των τραπεζιτών και συνεισφέρει έμπρακτα στην υλοποίηση των αντικοινωνικών σχεδίων τους, θα μας βρει απέναντι του.

Επιδιώκουμε –και με αυτό τον τρόπο- να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας στο ευρύτερο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς αναδεικνύοντας παράλληλα και μια άλλη πρακτική αγώνα, ως οργανικό κομμάτι των πρακτικών που χρησιμοποιεί το κίνημα.

Οι επιλογές που κάνει ο καθένας έχουν και κόστος και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν όλοι οι καλοθελητές που ευελπιστούν να βγάλουν λεφτά από τους πλειστηριασμούς των σπιτιών των εκμεταλλευόμενων ανθρώπων". 

Σημειώνουμε ότι αρκετοί από τους συμβολαιογράφους της Πάτρας έχουν αποφασίσει να μην συμμετάσχουν σε τέτοιες διαδικασίες, ενώ από τον Σεπτέμβριο και μετά, ίσως να μην υπάρξει κανένα γραφείο που να παίρνει μέρος σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Πάντως, στον αναρχικό χώρο της Πάτρας υπάρχει αρκετή κινητοποίηση για τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. μετά και τα επεισόδια που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το ίδιο θέμα, βρίσκονται σε επιφυλακή.